Sucul de MERE și efectul anti-cancer MAMAR și de COLON. De ce să mănânci UN MĂR pe zi

sucul de mere FOTO: Unsplash @jacek dylag
Sucul de mere: ce efecte are asupra organismului și cine ar trebui să-l evite.

Merele sunt fructe accesibile, delicioase, iar sucul de mere prezintă o serie de beneficii pentru sănătate. Acesta are o cantitate ridicată de apă, hidratează și oferă energie. 

Sănătatea inimii

Sucul de mere intervine în prevenția afecțiunilor cardiovasculare. Merele scad nivelul de colesterol din sânge, opresc depunerea acestuia pe vase și reduc riscul de apariție a aterosclerozei. 

Protejează creierul

Studiile medicale arată că sucul de mere este bogat în antioxidanți și stimulează activitatea cognitivă. Aceste elemente reduc efectele cauzate de stresul oxidativ, îmbunătățesc memoria și scad riscul de apariție a bolilor neurodegenerative (boala Alzheimer, boala Parkinson). 

Cancerul de UTER, tratat cu brahiterapia HDR. Beatrice Anghel: 3 ședințe și nu mai mult de 2 ore. E nedureroasă și pacienta NU este radioactivă

Efect anti-cancer

Un studiu realizat în Germania arată că principiile bioactive din mere influențează mecanismele de producere a cancerului. Acest lucru se întâmplă datorită activității anti-mutagenice, de influențare a metabolismului celulelor canceroase, activității antioxidante și a mecanismelor antiinflamatorii. Sucul de mere previne cancerul de piele, cancerul de colon și cancerul mamar, iar consumul unui măr pe zi reduce riscul de apariție a cancerului pulmonar.

Întăresc sistemul imunitar

Sucul de mere conține Vitamina C și Vitamina A, elemente care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la prevenția infecțiilor. Merele pot fi consumate atunci când vrem să ținem răcelile departe și să ne protejăm de agenții patogeni din mediu.

Rezultate UIMITOARE în tratarea cancerului. Dr. Beatrice Anghel: Supraviețuire de până la 92%

Dezavantaje

Conform healthline, sucul de mere nu are doar efecte pozitive. Se pare că acesta este bogat în glucide și nu este recomandat pacienților care suferă de diabet. Acest aspect este detrimental și pentru persoanele care încearcă să slăbească sau pentru cei cu probleme dentare.

Merele sunt sărace în fibre, iar conținutul lor în vitamine și minerale nu este atât de ridicat. Mai mult decât atât, merele din comerț sunt pline de pesticide și este recomandată îndepărtare cojii înainte de consum.

Vezi și: Colesterolul: ce rol are, de fapt. Medicamentele de scădere a colesterolului, PERICOL pentru ficat și RISC de ateroscleroză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel