Sucul care scade zahărul din sânge. Reduce riscul de diabet și cel al bolilor de inimă

sucul - FOTO: Freepik@pixel-shots.com
Sucul care scade nivelul de zahăr din sânge este ideal pentru diabetici. În plus, scade și tensiunea arterială.

Diabetul de tip 2 poate cauza o serie de complicații grave dacă nivelurile de zahăr din sânge nu sunt controlate. Din fericire, un suc roșu a fost arătat că îmbunătățește "constant" nivelurile de zahăr din sânge. Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică caracterizată prin producția scăzută de insulină.

Rolul principal al insulinei este de a regla zahărul din sânge - principala formă de zahăr găsită în sânge. Lipsită de această funcție, nivelurile de zahăr din sânge continuă să crească dacă nu sunt luate măsuri alternative pentru a le controla. Rezultatul este o serie de probleme, cum ar fi leziunile nervoase. Din fericire, există un remediu eficient la îndemână.

Sucul de merișoare reduce riscul de diabet și boli de inimă

Potrivit cercetărilor efectuate de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, două pahare de suc de merișoare pe zi ar putea reduce riscul de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Studiul, care a fost realizat de cercetătorii de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite (USDA), a constatat că polifenolii conținuți în merișoare pot susține apărarea organismului împotriva bolilor.

Cercetătorii au recrutat 56 de participanți adulți sănătoși, cu o vârstă medie de 50 de ani.

Participanții au fost împărțiți în două grupuri: primul grup a băut un pahar de 8 oz de suc de merișoare cu conținut scăzut de calorii de două ori pe zi; al doilea a băut un placebo care arăta și avea aceeași gustare.

Apoi, echipa a măsurat tensiunea arterială, nivelurile de zahăr din sânge, lipidele din sânge și proteina C reactivă, un marker al inflamației. Cu cât numerele sunt mai mari, cu atât este mai mare riscul bolilor precum boala de inimă, accidentul vascular cerebral și diabetul de tip 2.

Primul grup, care a băut două pahare de suc de merișoare pe zi, a avut citiri mai bune în mod constant pentru toate măsurătorile.

În total, cercetătorii au observat o reducere cu 10% a riscului de boală de inimă și o reducere cu 15% a riscului de accident vascular cerebral, potrivit Express.

Sucul de merișoare scade tensiunea arterială

Suc de merișoare - FOTO: Freepik@kasia2003

În mod special, cercetătorii au observat o scădere a tensiunii arteriale ca rezultat al consumului de suc de merișoare, egală cu dietele cu cel mai mare rating pentru prevenirea bolilor de inimă. Grupul care a băut suc de merișoare a avut, de asemenea, niveluri "constante" de glucoză (zahăr) îmbunătățite.

"Cei cu risc de diabet de tip 2 pot, prin urmare, să-și reducă riscul, în timp ce persoanele cu diabet de tip 2 își pot reduce probabilitatea de a dezvolta boala de inimă", au mai menționat cercetătorii.

Acest lucru face din suc de merișoare o băutură valoroasă pentru a "combate" diabetul.

Cât suc de merișoare este indicat

Se recomandă să alegeți suc de merișoare cu conținut scăzut de calorii, deoarece un "pahar obișnuit este destul de bogat în calorii". Ce să mâncați În plus față de băuturile care reduc zahărul din sânge, ceea ce mâncați influențează, de asemenea, nivelurile de zahăr din sânge.

Ca regulă generală, ar trebui să optați pentru alimente cu un index glicemic (IG) mai mic. IG este un sistem de evaluare a alimentelor care conțin carbohidrați. Arată cât de repede fiecare aliment îți afectează nivelul de glucoză din sânge atunci când este consumat singur.

Alimentele cu carbohidrați care sunt descompuse rapid de organism și determină o creștere rapidă a glucozei din sânge au un rating IG mare. Unele alimente cu IG mare sunt:

- Zahăr și alimente zaharoase

- Băuturi răcoritoare zaharoase

- Pâine albă

- Cartofi

- Orez alb. Alimentele cu un IG scăzut sau mediu sunt descompuse mai lent și determină o creștere graduală a nivelului de glucoză din sânge în timp.

Unele exemple sunt:

- Anumite fructe și legume

- Leguminoase

- Alimente integrale, cum ar fi fulgii de ovăz.

Cum îți dai seama că suferi de diabet

Mulți oameni au diabet de tip 2 fără să-și dea seama. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că simptomele nu te fac neapărat să te simți rău.

Simptomele diabetului de tip 2 includ:

- Urinare mai frecventă decât de obicei, în special noaptea

- Senzația de sete

- Oboseală excesivă

- Pierderea în greutate fără a încerca 

- Mâncărime în zona intimă sau apariția frecventă a candidozei

- Vindecarea mai lentă a tăieturilor sau rănilor

- Vedere încețoșată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel