Suceava: Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I în condiţii speciale. Măsura are rol de susţinere psihologică

Pacient FOTO: pexels.com
Pacienții cu COVID-19 de la un spital din Suceava pot fi vizitați, în condiții speciale, de rudele apropiate. Decizia vine cu scopul de a sprijini psihologic pacienții.

Conducerea Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” a decis ca pacienții cu COVID-19 să poată fi vizitati de către ruele apropaite, respectivcele de gradul I. Vizitatorii trebuie să poarte combinezon de protecție și să respecte cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut.

Dr. Dănuț Barbunc,  coordonatorul secției ATI Covid din spital, a explicat că, pentru a vizita un pacient aflat la Terapie Intensivă COVID, aparţinătorul, rudă de gradul I, trebuie să facă o cerere către directorul medical.

De asemenea, trebuie să semneze un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

Potrivit medicului Barbunc, utilitatea acestor vizite din partea familiei, îndeosebi pentru pacienții conștienți din ATI, este de necontestat, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel