Suceava: Pacienţii cu COVID pot fi vizitaţi de rudele de gradul I în condiţii speciale. Măsura are rol de susţinere psihologică
05 apr, 22:19

Pacient FOTO: pexels.com
Pacienții cu COVID-19 de la un spital din Suceava pot fi vizitați, în condiții speciale, de rudele apropiate. Decizia vine cu scopul de a sprijini psihologic pacienții.

Conducerea Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” a decis ca pacienții cu COVID-19 să poată fi vizitati de către ruele apropaite, respectivcele de gradul I. Vizitatorii trebuie să poarte combinezon de protecție și să respecte cu strictețe regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Managerul spitalului, dr. Alexandru Calancea, a declarat, luni, că decizia a fost luată împreună cu medicul epidemiolog, încă de când a preluat mandatul pentru conducerea interimară a unității medicale, în luna iulie a anului trecut.

Dr. Dănuț Barbunc,  coordonatorul secției ATI Covid din spital, a explicat că, pentru a vizita un pacient aflat la Terapie Intensivă COVID, aparţinătorul, rudă de gradul I, trebuie să facă o cerere către directorul medical.

De asemenea, trebuie să semneze un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

Potrivit medicului Barbunc, utilitatea acestor vizite din partea familiei, îndeosebi pentru pacienții conștienți din ATI, este de necontestat, scrie Antena 3.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri