Suceava: DJSP a primit 17.380 doze de vaccin antigripal

Vaccinare
Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Suceava a primit a doua tranşă de vaccin antigripal, în vederea continuării campaniei de vaccinare gratuită din sezonul epidemic 2019-2020, a anunţat, joi, directorul instituţiei, dr. Liliana Grădinariu.  

Directorul DJSP Suceava a precizat că s-a primit un număr de 17.380 de doze, care sunt repartizate medicilor de familie pentru persoanele din grupele de risc de pe listele proprii, dar şi unităţilor de asistenţă socială pentru persoanele rezidente şi personalul din instituţii de ocrotire socială, notează Agerpres. 

Potrivit lui Grădinariu, ca în fiecare an, campania de vaccinare a Ministerului Sănătăţii vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vaccinul gripal distribuit în acest an de Ministerul Sănătăţii este tetravalent, conţine antigenele necesare pentru prevenirea infecţiei cu virusul AH1N1 pdm09, AH3N2, B/Colorado, B/Phuket şi este indicat la adulţi şi copii, începând cu vârsta de 3 ani.

Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, respectiv persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare, metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, conform strategiei Ministerul Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

DJSP Suceava reaminteşte că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel