Succesul la examene: influențat de temperatura din amfiteatre?

Examen  FOTO: pexels.com
Succes, examene. Temperatura sălii influențează modul în care bărbații și femeile se descurcă la teste matematice și verbale, susține un studiu.

Succes, examene. „Femeile au înregistrat o performanță mai mare când temperatura era mai caldă. Bărbații s-au descurcat mai bine când camera a fost mai rece", se arată într-un material publicat de platforma webmd.com. Este concluzia unui studiu realizat de Tom Chang de la Școala de Afaceri Marshall din cadrul Universitatea din California de Sud și Agne Kajackaite de la WZB Berlin Centrul de Științe Sociale din Germania.

Cercetătorii au demonstrat modul în care temperatura ar putea afecta diferențele în performanța mentală.

Succes, examene: 542 de studenți germani

Cercetarea s-a derulat cu ajutorul a 542 de studenți germani din 24 de grupuri care au efectuat teste logice, matematice și verbale în săli de examene la temperaturi cuprinse între 61 și 91 grade Fahrenheit 16-32 grade Celsius).

41% dintre participanți au fost femei. Toți studenții s-au ales cu recompense în bani pe baza testelor.

Succes, examene: rezultate

Autorii studiului au observat că femeile au avut rezultate mai bune la teste matematice și verbale atunci când sălile erau calde, în timp ce bărbații s-au descurcat mai bine la temperaturi mai scăzute. Performanța îmbunătățită a femeilor la temperaturi mai înalte a fost mai mare decât scăderea performanțelor bărbaților la aceste temperaturi, potrivit sursei citate.

Cert este că temperatura camerei nu a afectat performanța testului logic.

Observațiile cercetătorilor sugerează că temperatura ar putea afecta mai mult decât confortul. Cei doi autori susțin, conform unui comunicat, că este posibil ca „variațiile obișnuite ale temperaturii camerei să afecteze în mod semnificativ și diferit performanțele cognitive pentru bărbați și femei".

Autorii cercetării cred că testul a fost facut pe un grup relativ similar de studenți germani și că rezultatele ar putea fi diferite pentru alte grupuri de oameni.

Studiul lor a fost publicat în revista PLOS ONE. Poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel