Suc de sfeclă și morcov. De ce e bine să te dai cu el pe față. Efect uluitor după 15 minute

Suc de sfeclă și morcov - Foto: Freepick @Idealspics
Suc de sfeclă și morcov. La ce te ajută dacă-l aplici pe față? Ne vei mulțumi. La ce te mai ajută sfeclă roșie în combinație cu alte ingrediente din bucătărie.

Sfecla roșie este bună nu doar în salate, sucuri și alte preparate, ci și în îngrijirea tenului. De aceea trebuie să o consumi vrei să ai un ten luminos. Sfecla roșie este o legumă versatilă. Pe lângă faptul că aduce un strop de culoare în farfurie, sfecla este foarte nutritivă și este plină de vitamine esențiale, minerale și compuși vegetali, dintre care mulți au proprietăți medicinale.

Roșie ca vinul, sfecla este una dintre acele legume de care mulți dintre noi nu profită la maximum. Sfecla are zeci de beneficii. Poate fi consumată în salate, poate fi transformată într-o băutură sănătoasă, poate fi folosită pentru curățarea feței sau transformată într-un tratament pentru păr, conform Healthline.

Secretul tinereții eterne a chinezoaicelor: câteva trucuri eficiente

Un pahar consistent de suc de sfeclă roșie este bun atât pentru tenul uscat, cât și pentru cel gras.Deoarece sfecla roșie conține foarte multe vitamine și minerale, în special vitamina C, efectul direct al acestor nutrienți poate fi observat în ficat, sănătatea căruia se vede pe ten.

Iată o mască eficientă împotriva coșurilor pentru pielea grasă: amestecă 2 linguri de suc proaspăt de sfeclă roșie și două linguri de suc de morcov. Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe față. După 15 minute, spală-te bine. Masca va usca acneea fără a lăsa urme.

Oțetul de mere este un aliat pentru sănătatea părului. Cum îl poți folosi

 

Mască împotriva coșurilor pentru pielea uscată: Pune într-un bol 2 linguri de suc proaspăt de sfeclă roșie, 1 linguriță de lapte crud și 2-3 picături de ulei de migdale sau ulei de cocos. Aplică pe ten și așteaptă 10 minute. La final, spălă-te bine pe față În paharul de suc proaspăt de sfeclă roșie poți adăuga și morcovi și castraveți, deoarece conțin vitamina C și antioxidanți.

Secretul unui ten strălucitor stă în acumularea proteinelor, a vitaminelor și a mineralelor precum fierul și fosforul, iar sfecla roșie le are pe toate. Un pahar de sfeclă roșie, consumat zilnic, poate purifica pielea și te poate scăpa de toxinele, care îți împiedicau strălucirea naturală a tenului. Un tratament cu sfeclă roșie îți poate face pielea moale și mai elastică.

Tratament cu sfeclă roșie și coajă de portocală: 2 lingurițe de coajă măcinată de portocală se amestecă cu 1 linguriță de suc de sfeclă proaspăt făcut. Aplică pasta obținută pe față. După 15 minute, spală-te pe față cu apă rece.

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Rețetă cu sfeclă roșie și morcov pentru a scăpa de cearcăne: o linguriță de suc proaspăt de sfeclă roșie se amestecă cu câteva picături de ulei de migdale. Masează ușor acest amestec pe cearcăne și lasă-l să acționeze 15 minute. Spală-te bine cu apă rece.

 

Cărbunele activ, beneficii pentru ten. Cum trebuie să îl folosești

Cărbunele activ a devenit un ingredient popular în lumea frumuseții în ultima vreme.

Cărbunele activ îl veți găsi în produse care variază de la demachiante faciale și șampoane la săpunuri și scrub-uri. În ultimii ani, cărbunele activ a devenit un ingredient extrem de popular în lumea frumuseții. În ciuda cercetărilor limitate pentru a susține beneficiile sale de îngrijire a pielii, mulți oameni au avut rezultate pozitive după ce au folosit o mască cu cărbune activ, bucurându-se de o piele mai clară și de un ten mai sănătos.

Pentru cele mai bune rezultate, încercați să găsiți o mască de cărbune care să fie potrivită tipului de piele, să conțină ingrediente naturale și să nu conțină substanțe chimice dure, coloranți, parabeni și parfumuri. Sau, vă puteți face propria mască cu ingrediente naturale.

Dacă aveți o piele foarte sensibilă sau întrebări specifice despre siguranța cărbunelui activat, discutați cu medicul dumneavoastră sau dermatolog înainte de a utiliza o mască de cărbune.

Venele proeminente pe mână, cauze și tratament. Ce boli poți avea

Deoarece se crede că poate extrage bacterii și impurități din piele, cărbunele activ a devenit, de asemenea, un ingredient popular și în măștile de față. Fie că doriți să vă îmbunătățiți tenul sau să luptați împotriva acneei, iată cum cărbunele activ poate aduce beneficii pielii.

Cărbunele activ, ce este

Cărbunele activ, numit și carbon activ, este o pulbere neagră fină care este produsă atunci când cărbunele comun este expus la căldură ridicată. Această expunere creează spații interne mici sau găuri în cărbune, făcându-l foarte absorbant și capabil să capteze substanțe chimice și toxine.

Deși este un tip de cărbune, cărbunele activ este diferit de cărbunele folosit pe un grătar în aer liber, notează Healthline.

Cărbunele activ, beneficiile măștii

Deoarece există o cercetare științifică limitată cu privire la beneficiile pielii de cărbune activat, multe dintre beneficiile potențiale ale unei măști de cărbune se bazează pe dovezi anecdotice.

O mască de cărbune poate:

- Îndepărta impuritățile de pe piele. Datorită capacității cărbunelui activat de a absorbi bacteriile și toxinele din organism, unii dermatologi cred că o mască de față cu cărbune poate ajuta la extragerea impurităților din piele. Dovezile anecdotice susțin că, prin îndepărtarea murdăriei prinse și a bacteriilor de pe piele, utilizarea unei măști de față cu cărbune poate duce la un ten mai sănătos și mai clar.

- Îmbunătățirea acneei. Acneea este cauzată de o acumulare de celule moarte ale pielii, ulei, și bacterii care sunt prinse în interiorul porilor din piele. Bacteriile cauzatoare de acnee pot declanșa coşuri şi alte leziuni inflamatorii, care rezultă în iritații, roșeață, și umflături. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel