Substanță cancerigenă în medicamentele împotriva hiperacidității. Ce recomandă specialiștii

Medicamente
Un medicament luat împotriva arsurilor la stomac se crede că ar conține o substanță considerată cancerigenă. Autoritățile din SUA fac recomandări celor ce fac tratament cu acest medicament.

O substanță care ar putea provoca cancer s-a găsit în unele medicamente pentru arsuri la stomac și ulcer, ce conține ranitidină, iar sursa acestei contaminări este investigată, spune Administrația din SUA pentru alimente și medicamente.

În timp ce testele preliminare au descoperit niveluri scăzute ale impurității nitrosaminei N-nitrosodimetilamină (NDMA) în unele produse cu ranitidină, FDA a spus că acest lucru nu înseamnă că pacienții care iau medicamentele ar trebui să înceteze să le folosească acum.

NDMA este același contaminant găsit în multe mărci de medicamente pentru tensiune arterială și insuficiență cardiacă în ultimul an, potrivit webmd.com.

Alternative de tratament 

Pacienții care au prescripție pentru ranitidină și doresc să înceteze utilizarea acesteia ar trebui să discute medicul, potrivit recomandării FDA. Cei care au administrat ranitidina fără prescripție ar putea trece la alte medicamente, de asemenea, fără rețetă.

Mai multe medicamente sunt aprobate pentru aceleași utilizări similare sau similare, notează FDA.

NDMA este un contaminant de mediu găsit în apă și alimente, inclusiv carne, produse lactate și legume. Este clasificat ca fiind probabil cancerigen uman.

 „Impuritățile medicamentoase rămân o preocupare majoră la nivel național”, a spus dr. David Robbins, șeful asociat al endoscopiei la Lenox Hill Hospital din New York. „În timp ce ranitidina s-ar putea dovedi sigur pe termen lung, această ultimă declarație adaugă confuzie și îngrijorare, așa că sfaturile mele provizorii pentru pacienți sunt simple: treceți la un alt medicament ... și, bineînțeles, u confirmarea medicului dumneavoastră pentru necesitatea unui antiacid."

FDA a spus că evaluează dacă nivelurile scăzute de NDMA în ranitidină prezintă un risc pentru pacienți și că va posta informațiile respective atunci când vor fi disponibile.

Reacția producătorului

Într-o declarație, producătorul mediamentului a declarat: „luăm în serios siguranța pacientului, iar noi ne-am angajat să lucrăm cu FDA. Zantac fără prescripție este de aproximativ un deceniu pe piață și îndeplinește toate cerințele de siguranță specificate pentru utilizare."

Între timp, dr. Janet Woodcock, directorul Centrului FDA pentru Evaluarea și Cercetarea Medicamentului, a declarat că FDA lucrează cu autoritățile de reglementare internaționale și partenerii din industrie pentru a afla de unde provine contaminarea.

Ranitidina scade cantitatea de acid creată de stomac. Medicamentul fără prescripție este aprobat pentru prevenirea și ameliorarea arsurilor la stomac, iar ranitidina prescrisă este aprobată pentru o serie de utilizări, inclusiv tratamentul și prevenirea ulcerelor stomacului și intestinelor și tratamentul bolii de reflux gastroesofagian.

O contaminare similară în medicamentele pentru inimă este de asemenea investigată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel