Această vitamină îți protejează...
Cercetătorii de la Spitalul Qilu al Universității Shandong au descoperit o legătură între dietele pe bază de plante și rezultate mai bune pentru sănătate pe termen lung, în special în ceea ce privește obezitatea.
Studiul sugerează că o dietă bazată pe plante poate fi eficientă în controlul greutății și îmbunătățirea calității dietei pentru a preveni și gestiona tulburările metabolice. Studiul subliniază, de asemenea, importanța consumului mai multor legume crude în menținerea sănătății.
Deși veganismul complet poate să nu fie necesar, studiul sugerează că simplul fapt de a mânca mai multe legume poate avea un impact semnificativ asupra rezultatelor pentru sănătate.
Dietele vegetariene și vegane sunt asociate cu niveluri mai bune de colesterol, sănătatea inimii și a creierului, funcția digestivă, rezistența sistemului imunitar și longevitatea generală.
Deși nu toată lumea ar trebui să elimine imediat carnea din dieta sa, reducerea consumului de carne poate avea un impact semnificativ asupra sănătății.
Un studiu la care au participat 2 223 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 82 de ani a constatat că dietele pe bază de plante tind să crească pierderea în greutate în timp. Cei care au urmat diete strict vegane au înregistrat cea mai mare pierdere în greutate, dar aceasta nu a fost semnificativ mai mare decât a celor care încă consumau lactate și ouă.
Cu toate acestea, studiile care au implicat un consum mai mare de legume crude au arătat cea mai puternică legătură cu reducerea obezității și a riscurilor de boli de inimă.
Cercetătorii au utilizat randomizarea mendeliană pentru a identifica variantele genetice legate de factori precum dietele bazate pe plante și consumul de legume, sugerând că consumul mai mare de legume crude a fost mai probabil responsabil pentru pierderea în greutate observată, mai degrabă decât predispoziția genetică.
Foto: Freepik
Cercetătorii au descoperit că legumele crude conțin compuși precum fitosterolii și grăsimile nesaturate care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, aceștia evidențiază substanțe precum tocoferolii, ascorbatul, carotenoidele, saponinele și flavonoidele, care au efecte antiinflamatoare și antioxidante.
Cu toate acestea, este important să se evite să se meargă prea departe cu o abordare bazată pe plante complet crude, deoarece aceasta poate duce la deficiențe de nutrienți. Mesajul cheie al acestor studii este să ne concentrăm pe încorporarea mai multor legume în dietă, mai degrabă decât pe adoptarea unui stil de viață strict vegan.
Dietele bazate pe plante tind să fie în mod natural mai sărace în calorii, mai bogate în fibre și mai sărace în grăsimi saturate, ceea ce le face benefice pentru reducerea riscului de colesterol ridicat, diabet de tip 2, hipertensiune arterială și obezitate.
Dacă încorporați alimentația bazată pe plante, este important să faceți acest lucru sub îndrumarea unui dietetician autorizat pentru a vă asigura că nu există lacune nutritive și că sunt luate în considerare problemele individuale de sănătate.
Courtney Pelitera, dietetician autorizat specializat în nutriție sportivă și wellness, a declarat că studiul este interesant prin faptul că este un studiu de randomizare mendeliană, luând în considerare variantele genetice ca expunere pentru a ajuta la luarea în considerare a rezultatelor.
Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina în mod definitiv rezultatele dietelor pe bază de plante atunci când sunt asociate cu greutatea și ASCVD.
Beneficiile unei alimentații bazate mai mult pe plante sunt numeroase și pot fi puse în aplicare cu ușurință. Aceasta nu înseamnă neapărat să fii strict vegan, deoarece o dietă mediteraneană sănătoasă pentru inimă poate fi considerată bazată pe plante.
Scopul este să consumați majoritatea alimentelor din fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe. Vizați să mâncați 50% din mesele și gustările dvs. sub formă de produse, deoarece creșterea consumului de fibre poate ajuta la combaterea inflamațiilor, la eliminarea deșeurilor din organism și la îmbunătățirea nivelului lipidelor din sânge.
Restricția alimentației în diete are ca rezultat pierderea generală în greutate. Dietele pe bază de plante pot ajuta la reducerea greutății corporale datorită creșterii fibrelor de umplere, a consumului crescut de legume și a reducerii aportului global de energie.
Creșterea consumului de legume crude este asociată cu scăderea IMC și a riscului de obezitate. S-a demonstrat că o dietă bazată pe plante reduce și chiar inversează riscul de mortalitate ASCVD, are efecte pozitive asupra nivelului lipidelor din sânge, scade tensiunea arterială și reduce riscul de diabet de tip 2.
În concluzie, creșterea consumului de legume la pacienți poate contribui la reducerea greutății corporale și la reducerea riscului de ASCVD. În cazul în care un pacient este dispus și interesat de o dietă bazată pe plante, aceasta ar trebui discutată cu acesta și antrenat pe parcursul procesului cu un dietetician autorizat pentru a se asigura că toate nevoile nutritive sunt îndeplinite în timpul menținerii dietei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...