Studiu: Factorii care duc la nașterea unui număr mai mare de fete sau băieți într-o regiune

Nou născut
Un nou studiu arată că există anumiți factori care determină dacă într-o regiune se nasc mai multe fete sau mai mulți băieți. 

Printre factorii care au legătură cu schimbările raportului dintre fetele și băieții care se nasc într-o regiune se numără o serie de poluanți și indicatori de sărăcie, potrivit unui nou studiu publicat în revista Plos Computational Biology, scrie The Guardian. 

Studiul a fost realizat pe jumătate din populația SUA și întreaga populație a Suediei și arată doar corelații între diferiți factori și procentajul de băieți și fete care se nasc într-o regiune. În cercetare nu se vorbește despre cauză și efect.

S-au folosit date despre 150 de milioane de oameni din SUA de-a lungul a opt ani și date despre 9 milioane de suedezi în decursul a trei decenii.

Indicatorii de sărăcie și indicatorii de stres, legați de schimbările semnificative din punct de vedere statistic 

În urma examinării a peste 100 de factori posibili, s-a constatat, printre altele, că poluarea cu mercur, crom și aluminiu are legătură cu nașterea mai multor băieți într-o regiune.

De schimbările semnificative din punct de vedere statistic au fost legați și indicatori de sărăcie precum numărul mare de restaurante fast-food sau clădiri nelocuite, dar și indicatori de stres, incluzând aici și decesele provocate de accidente rutiere. 

Andrey Rzhetsky de la Universitatea din Chicago, care a condus cercetarea, a declarat că "aceasta este o listă de *suspecți* care trebuie investigați și toți suspecții vin cu niște dovezi credibile, dar suntem foarte departe de o *condamnare*".

"Întrebarea este de ce se întâmplă acest lucru și există mulți posibili factori, cum ar fi stresul sau ceva din mediul înconjurător. E logic că proporția poate varia, deoarece fiziologia embrionilor de sex masculin nu este identică cu cea a embrionilor de sex feminin. Au componente hormonale diferite", a mai spus el. 

Citește continuarea pe DC News și află care sunt substanțele poluante care au fost corelate cu nașterea mai multor fete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel