Strugurii roșii: Ce boli pot ține la distanță

Strugurii roșii pot aduce beneficii uriașe pentru sănătate. Potrivit studiilor, au capacitatea de a reduce riscul de cancer și diabet. În plus, pot ajuta pielea să se mențină tânără. 

Coaja stugurilor roșii conține rezervatol, un antiinflamator puternic, care încetinește procesul de îmbătrânire, plus că poate combate efectele luminii UV și ale daunelor provocate de soare.

Mai mult, nutrienții din struguri pot proteja împotriva cancerului,  a bolilor cardiovasculare, a diabetului și a altor condiții de sănătate”.


Strugurii conțin antioxidanți puternici cunoscuți sub numele de polifenoli. Se crede că aceștia au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Unul dintre acestea este resveratrolul. Se găsește în cojile strugurilor roșii.


Cancer

Studiile de laborator au sugerat că resveratrolul poate încetini sau preveni dezvoltarea tumorilor la nivelul limfei, ficatului, stomacului, sânului, colonului, cancerului de piele și leucemiei.

Resveratrolul este prezent și în vinul roșu. Puține studii au analizat însă asocierea dintre vinul roșu și riscul de cancer la om, dar s-a demonstrat că aportul ridicat de alcool în mod consecvent poate crește riscul de cancer. Moderarea este cheia.

Un consum moderat de alcool este definit de Ghidurile dietetice pentru americani ca până la o băutură pe zi pentru femei și până la două băuturi pe zi pentru bărbați.


Un alt antiinflamator natural care apare la struguri este quercetina flavonoidă. Studiile au sugerat că și acest lucru poate ajuta la prevenirea sau încetinirea creșterii cancerului.

 Diabet


În 2013, rezultatele unui studiu publicat în BMJ au sugerat că anumite fructe pot reduce riscul de diabet de tip 2 la adulți.

În timpul studiului, care a implicat 187.382 de participanți și a durat 22 de ani, 6,5% dintre participanți au dezvoltat diabet.

Cu toate acestea, cei care au consumat trei porții pe săptămână de afine, struguri, stafide, mere sau pere au avut un risc cu 7% mai mic de diabet de tip 2 comparativ cu cei care nu au consumat astfel de fructe.

Nivelul relativ ridicat de zahăr găsit în struguri îi determină pe unii oameni să se întrebe dacă sunt siguri pentru persoanele cu diabet.

Asociația Americană pentru Diabet încurajează oamenii să consume struguri și alte fructe, atâta timp cât cantitatea de carbohidrați este considerată ca parte a planului lor de masă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel