Urmărește dezbaterea live

Strugurii congelați, beneficii pentru sănătate. Cum te ajută

strugurii congelati - FOTO: Freepik@aleruana
Strugurii congelați au o serie de beneficii pentru sănătate. Sunt indicați persoanelor care urmează chimioterapie.

Strugurii congelați sunt supranumiți acadelele înghețate ale naturii. Dacă sunteți în căutarea unei gustări sănătoase, strugurii congelați ar putea fi opțiunea potrivită. Numite și "acadele de gheață ale naturii", ele sunt atât gustoase, cât și bune pentru sănătatea ta. Cu toate acestea, metoda de a le face este foarte simplă, deci nu durează prea mult timp, arată Alchemixer

Strugurii congelați pot fi păstrați pentru mai mult timp

Strugurii pot fi congelați, iar longevitatea lor poate fi crescută prin acest lucru. Strugurii bine congelați pot fi păstrați la nesfârșit, deși se pot decolora după un timp. Strugurii păstrați în acest fel își vor pierde totuși o parte din aroma și valoarea nutritivă.

Beneficiile consumului de struguri congelați

Există multe beneficii ale strugurilor congelați. În primul rând, rapoartele anecdotice de la mulți oameni arată că strugurii congelați reduc umflarea gurii și a gâtului.

Acest lucru se datorează unei substanțe chimice din struguri numită Actinidin, care are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, se spune că apa potabilă cu ajutorul căreia se realizează cuburile de gheață maschează gustul metalic pe care îl experimentează majoritatea pacienților cu chimioterapie.

Consumul de struguri congelați este un remediu natural de ameliorare a simptomelor chimioterapiei, recomandat de mulți dieteticieni oncologici. Pacienții care se confruntă cu anumite efecte secundare legate de chimioterapie, cum ar fi răni la gură sau gura uscata își pot ameliora aceste simptome prin consumul de struguri congelați. De asemenea, strugurii congelați pot ajuta la atenuarea senzației de greață, un alt efect secundar comun al chimioterapiei.

Vezi și: Poliartrita, cauze și tratament. Ce puteți face acasă pentru a ameliora durerile

Strugurii înghețați combat radicalii liberi

Un alt lucru pe care poate nu l-ați știut este cât de sănătoși sunt strugurii, mai ales dacă sunt verzi. Aceștia sunt săraci în calorii și conțin antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi. Studii recente pe șoareci demonstrează că antioxidanții derivați din struguri reduc riscul de diabet prin reglarea nivelului de zahăr din sânge. 

Cu toate acestea, fii atent, deoarece există unele dezavantaje atunci când consumi prea mulți struguri. În primul rând, strugurii pot provoca pietre la rinichi, astfel încât moderația este esențială aici. De asemenea, strugurii verzi pot provoca balonare, flatulență, disconfort abdominal sau durere pentru unele persoane din cauza semințelor și a pielii lor. Deci, poate că ar fi mai bine să eliminați semințele înainte de înghețarea strugurilor.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă dormi cu șosete. Cum îți influențează sănătatea

Strugurii pot fi congelați și dezghețați?

Poate părea că strugurii ar putea fi ușor congelați, dar nu este cazul. Structura delicată a acestui fruct creează o problemă atunci când vine vorba de congelare.  Sucul va începe să se separe de pulpă. Chiar dacă ați putea păstra toate sucurile împreună cu strugurii, acestea și-ar schimba culoarea odată dezghețate, cel mai probabil transformându-se într-o nuanță maro sau violet în loc de culorile lor originale roșii sau verzi.

Deoarece strugurii sunt în principal alcătuiți din apă și zahăr, este important să rețineți că fructul are, de asemenea, un "punct de congelare" scăzut. Acest lucru înseamnă că strugurii pot îngheța, dar nu vor rămâne în stare solidă pentru foarte mult timp. De fapt, potrivit Centrului Național pentru Conservarea Alimentelor la Domiciliu de la U.C. Davis, strugurii au un punct de îngheț de -8 grade Fahrenheit (-22 Celsius).

Tot ce trebuie să faceți este să vă spălați strugurii și să le îndepărtați tulpinile. Apoi puneți-i pe o hârtie de copt sau hârtie rezistentă la grăsimi. Lăsați strugurii peste noapte, apoi puneți-i în congelator.

Vezi și: De ce femeile mai trăiesc mai mult decât bărbații. Care este detaliul care face diferența

După trei ore sau mai mult, scoateți un strugure pentru a verifica dacă s-au congelat.

Deși ar putea fi tentant, nu încercați să dezghețați strugurii pentru o gustare rapidă.

Strugurii dezghețați pot fi recongelați după ce se dezgheață? Răspunsul este simplu, nu. Strugurii nu ar trebui să fie niciodată recongelați, deoarece textura lor va avea de suferit și cristalele de apă se pot forma în interiorul fructului atunci când începe să se recongeleze și să se extindă. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu mâncați strugurii cât mai curând posibil sau aruncați-i.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel