Stresul, cum eviți să te îngrași din cauza lui. Dr Anca Hâncu explică

Stresul cronic
EXCLUSIV
Stresul, pe lângă alte efecte nocive pe care le are în organism, spre exemplu la nivelul creierului sau al inimii, ne distruge și silueta și ne face să ne îngrășăm, arată dr Anca Hâncu, medic nutriționist. Iată cum eviți să pățești asta: 

Stilul de viață sănătos are câteva reguli de bază pe care trebuie să le urmăm cu sfințenie, iar una dintre cele mai importante dintre ele este să evităm stresul. Pentru că din cauza lui avem tendința să mâncăm mai mult și să mâncăm nervos. Rezultatul e că ne îngrășăm.

„De multe ori, mâncarea este folosită ca și factor de destresare, ca să spun așa. Pe mine mă întreabă pacienții ce să mănânce când sunt stresați. Și mereu le-am spus că pe stres nu mâncăm! Dacă acasă e praf pe mobilă, ștergem praful nu dăm cu parfum. Deci, atunci când suntem stresați, trebuie să găsim soluții de alinare a stresului", arată dr Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical.

Cum reduci stresul

În unele cazuri, persoanele stresate au nevoie să facă doar mici modificări în viața de zi cu zi ca să vadă efecte notabile.

„Sport, diverse tehnici de relaxare, dar nu mâncăm. Pentru că nu e firesc să mănânci decât atunci când îți este foame. Trebuie să îți cunoști emoțiile, să răspunzi la emoțiile tale conform cu ceea ce reprezintă ele și mâncarea să o păstrezi pentru momentul în care ți-e foame. Să știi să mănânci cât de cât ordinat, în așa fel încât, n-am spus oră fixă, am spus ore, intervale orale, în așa fel încât corpul tău să se obișnuiască cu un prânz, cu o cină, cu micul dejun, și această ordine va contribui la un echilibru în viață", detaliază medicul.

Evident, dacă nu reușim prin tehnici simple, putem foarte bine cere ajutorul unor specialiști în managementul stresului. 

revenind la subiectul nostru, acestă abordare - aceea de a mânca atunci când nu ești asaltat de emoții - s-a dezvoltat mult în ultimii ani.

„Există conceptul de mindfulness. Echilibru, armonie între minte, corp și emoții. Și în momentul în care există această armonie, există și conceptul de mindful eating, adică să mănânci inteligent, să mănânci conștient și responsabil", explică dr Anca Hâncu.

Ce te poate învăța nutriționistul despre stilul de viață și alimentația sănătoasă, aflați în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel