Stres. Trei simptome care îți arată că trebuie să iei o pauză

Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Stresul poate declanșa efecte secundare mai puțin cunoscute (atât psihice, cât și fizice) la care s-ar putea să nu vă așteptați.

Uitare

Dacă vă simțiți în ceață sau aveți probleme de concentrare, s-ar putea ca stresul să fie de vină. 
Stresul și anxietatea vă pot împiedica atenția și memoria, potrivit publicației Harvard Health.

Un studiu din noiembrie 2018, publicat în Neurologie, a demonstrat că adulții cu un nivel mai ridicat de cortizol („hormonul stresului”) au avut memoria afectată și un volum mai mic de creier.

Furie


Iritabilitatea este un simptom comun al stresului cronic și prelungit. Acest lucru poate avea ceva de-a face cu reacția chimică a organismului la stres.

Atunci când corpul eliberează substanțe chimice ca răspuns la o amenințare percepută, inima și respirația vor încerca să vă ajute. 

Un studiu din ianuarie 2015, publicat în American Heart Journal, a descoperit că nivelurile ridicate de furie păreau legate de stresul mental și de un risc cardiovascular crescut.

 


Dureri de cap

Stresul zilnic poate fi o durere de cap - literalmente.

Este vorba de acel răspuns de luptă sau de zbor. Atunci când corpul tău intră în această stare și produce hormoni precum adrenalina și cortizolul, provoacă modificări vasculare care îți pregătesc mușchii pentru a face față pericolului. Dar acest lanț de evenimente vă poate oferi, de asemenea, o migrenă sau dureri de cap, potrivit Clinicii Cleveland.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel