Streinu-Cercel: Trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara! Virusului nu i-a spus nimeni: pleacă de aici, ţi-ai terminat treaba!
10 apr 2022, 14:56

Streinu Cercel - Foto: Pexels @Polina Tankilevitch
Medicul Adrian Streinu-Cercel a transmis un mesaj ferm pentru populație. 

A trecut ceva vreme de când România a ridicat restricțiile anti-COVID-19, dar cu toate acestea pandemia nu a dispărut, ba din contră, cazurile s-au înmulțit.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate a Senatului susține că românii se comportă acum ca și cum ar vrea să se infecteze intenționat. 

"Nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem...

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie", a spus prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit senatorului PSD, populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că acest virus ucide sau lasă sechele. În plus, pandemia nu s-a terminat, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru 6 – 9 luni.

"Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp. Trebuie să luăm aceste lucruri cu măsură şi să nu considerăm că pandemia s-a terminat. Nu s-a terminat. Ea îşi vede în continuare de treabă şi ca atare, după părerea mea, masca ar trebui să fie un accesoriu obligatoriu pentru următoarea perioadă de timp, pe care eu o definesc în momentul de faţă ca fiind de circa 6 luni, dacă nu chiar 9 luni de zile", a adăugat medicul la dezbaterea Profit Health Forum.

"Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba!"

 

"Mi-aş fi dorit să nu fi avut un număr atât de mare de cazuri de îmbolnăvire, dar, din păcate, politicienii nu au ţinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialiştilor şi au dat relaxări atunci când nu era cazul şi aţi văzut ce s-a întâmplat anul trecut.

Din păcate, şi în momentul de faţă constatăm că s-a ridicat starea de alertă, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat să îi spună: pleacă de aici pentru că ţi-ai terminat treaba!

Ca atare, suntem în continuare în pandemie şi lumea ar trebui să ştie acest lucru. Restricţiile iarăşi s-au ridicat şi acum constatăm că numărul de cazuri se înmulţeşte şi la camerele de gardă vin mereu pacienţi afectaţi cu COVID", a mai spus medicul.

Potrivit medicului, unele unităţi medicale nu primesc pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, motivând că nu mai sunt unităţi COVID.

"O măsură foarte bună care a fost luată a fost aceea ca să nu se revină cu toate spitalele în sistem non-COVID de la început, ceea ce este un lucru bun şi ca atare majoritatea spitalelor de boli infecţioase au rămas în sistem COVID şi pacienţi au unde să se ducă. Constatăm că o serie de unităţi de management fac ce le trece prin cap, adică nu ţin cont de faptul că pacienţii trebuie văzuţi multidisciplinar şi spun: noi nu primim COVID pentru că noi nu mai suntem COVID", a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?