Streinu-Cercel despre autocarul de copii din Alba, care a fost în Italia: Să fie lăsați acasă

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel
Copiii din Alba care au vizitat Italia vor fi plasați în carantină acasă, spune Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Matei Balș.

Coronavirus, Italia. Managerul Institutul Matei Balș din București, Adrian Streinu-Cercel, spune că s-a luat hotărârea în cazul copiilor din Alba, plecați în excursie în nordul Italiei cu autocarul, să fie plasați acasă în carantină. Autocarul a intrat în țară și ar urma să ajungă în Alba Iulia luni dimineața, 24 februarie, în jurul orei 1 noaptea.

”Inițial era un scenariu, pe urmă s-a luat fiecare etapă în parte a acestei excursii, s-a văzut prin ce orașe a trecut, cât a stat în orașele respective, cât a fost rata potențială de contact și s-a luat decizia ca acești copii să fie lăsați acasă sub supravegherea părinților și cu contact direct cu DSP. Vă spun asta pentru că toate lucrurile se întâmplă dinamic. Dacă pleci dimineață cu o idee până la prânz s-ar putea să trebuiască să iei cu totul și cu totul alte decizii. (...) În momentul de față știm că pe teritoriul Italiei nu avem niciun cetățean român care să fie infectat cu coronavirus. Un lucru deosebit de important”, a afirmat Streinu-Cercel la o emisiune a Realitatea TV.

Acesta a mai precizat că ”nici pomeneală” să fie oprite zborurile dintre Italia și România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel