Vaccinarea anti COVID, gratis și voluntară. Care sunt grupurile prioritare
28 noi 2020, 10:17

Vaccin. Foto: Pixabay
Executivul a adoptat Hotărârea care stabilește strategia de vaccinare împotriva COVID-19 și, de asemenea, care sunt grupurile prioritare. Potrivit documentului, vaccinarea este gratuită și voluntară.

Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa Executivului de vineri. Potrivit documentului, din grupurile care se vor vaccina cu prioritate fac parte angajații din domeniul Sănătății, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din domenii-cheie, a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, sâmbătă, într-un briefing de presă. 
"Suntem implicaţi în acest moment alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2", a precizat acesta.
De asemenea, conform actului normativ, odată ce vaccinul va fi pus la dispoziție, va fi pregătită campania. 
"Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: "personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii", a mai Dancă, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie. "Estimarea este că, în prezent, 70 % din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare", a spus Dancă.
Totodată, el a subliniat că vaccinarea este „gratuită şi voluntară”.
De asemenea, Dancă a prezentat un apel al Executivului, în acest context. „Guvernul României, condus de domnul prim-ministru, Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu”, a spus şeful Cancelariei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?