Știrile zilei în Sănătate și Farma: Sanofi investește 1,3 miliarde de euro într-o fabrică de insulină. Un medicament pentru slăbit ar reduce riscul de insuficiență cardiacă

Stiri sanatate - Foto: Freepik @armmypicca
Cele mai importante știri din Sănătate, la nivel mondial - 2 august.

Cea mai înaltă instanță din Utah refuză să reinstituie interdicția avortului pentru moment

Cea mai înaltă instanță din Utah a refuzat joi să permită punerea în aplicare a unei interdicții aproape totale a avortului, în timp ce un judecător al unei instanțe inferioare examinează o contestare a legii de către Planned Parenthood. Curtea Supremă din Utah nu s-a pronunțat asupra fondului contestației Planned Parenthood, dar, într-o opinie de 4-1, a declarat că judecătorul Andrew Stone de la Tribunalul Districtului Judiciar al Treilea din Salt Lake City a fost îndreptățit să blocheze legea în timp ce examinează cazul. Majoritatea a declarat că procesul "ridică probleme serioase privind constituționalitatea (legii)", scrie Reuters.

Mettler-Toledo prognozează un profit tern în al treilea trimestru din cauza cererii slabe din China

Producătorul de echipamente medicale Mettler-Toledo International a prognozat joi un profit pentru trimestrul al treilea sub estimări, semn al unei redresări mai slabe decât se aștepta a vânzărilor pe piața sa cheie din China. Companiile din domeniul științelor vieții, inclusiv producătorul de echipamente de laborator Mettler-Toledo, au înregistrat o cerere scăzută pentru instrumentele lor utilizate în dezvoltarea medicamentelor, în timp ce clienții din domeniul biotehnologiei, lipsiți de bani, încearcă să navigheze într-o criză de finanțare pe fondul ratelor ridicate ale dobânzilor.

Lilly susține că medicamentul pentru pierderea în greutate reduce riscul de insuficiență cardiacă cu 38% în cadrul studiului

Rezultatele studiului arată că medicamentul pentru scăderea în greutate Zepbound al Eli Lilly reduce riscul de spitalizare, deces și alte rezultate pentru adulții obezi cu un tip comun de insuficiență cardiacă, a declarat joi compania, care continuă să construiască un caz pentru beneficiile mai largi ale medicamentului asupra sănătății. Acțiunile producătorului de medicamente au crescut cu mai mult de 3% în primele ședințe de tranzacționare.

Directorul general al Lilly spune că penuria de medicamente pentru pierderea în greutate se va încheia "foarte curând", relatează Bloomberg News

Producătorul american de medicamente Eli Lilly se așteaptă ca medicamentul său de succes pentru pierderea în greutate să iasă oficial din penurie în Statele Unite în următoarele zile, a relatat joi Bloomberg News, citând un interviu cu CEO-ul companiei, David Ricks. Medicamentul Lilly, tirzepatida, vândut ca Mounjaro pentru diabet și Zepbound pentru controlul greutății, va înceta să mai fie în penurie "foarte curând", a declarat CEO-ul David Ricks într-un interviu acordat Bloomberg la Paris.

Medicii de familie din Anglia vor începe o acțiune sindicală

Medicii de familie din Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia, finanțat de stat, vor începe joi o acțiune sindicală, după ce au votat în mod covârșitor în favoarea acestei acțiuni, în cadrul unei dispute privind finanțarea și modificarea contractelor. Sindicatul British Medical Association (BMA) a declarat că peste 8 500 de medici generaliști (GP) au luat parte la vot, 98,3% dintre aceștia votând în favoarea acțiunii colective, care va începe imediat.

Sanofi va investi 1,3 miliarde de euro în noua fabrică de insulină din Frankfurt

Producătorul francez de medicamente Sanofi va investi 1,3 miliarde de euro (1,40 miliarde de dolari) într-o nouă instalație de producție de insulină la sediul său existent din Frankfurt, unde produce marca de insulină Lantus, a anunțat joi compania. Investiția va deschide calea pentru construirea unei facilități de 36.000 de metri pătrați care va înlocui actuala fabrică de producție de insulină a Sanofi din cartierul Hoechst din Frankfurt până în 2029, a declarat compania.

Biogen majorează previziunile privind profitul, semnalând progrese în eforturile de redresare

Biogen și-a majorat joi previziunile de profit pentru întregul an datorită reducerilor de costuri și vânzărilor peste așteptări ale diverselor sale tratamente, chiar dacă adoptarea în SUA a medicamentului său pentru Alzheimer rămâne lentă. Directorul general Christopher Viehbacher, care este vârful de lance al redresării Biogen de la preluarea funcției de conducere în 2022, a declarat că societatea este acum poziționată pentru creștere după o serie de eforturi de reducere a costurilor, achiziții multiple și o concentrare mai redusă pe noi lansări.

Walgreens reduce în continuare participația la Cencora

Walgreens Boots Alliance a declarat joi că a vândut acțiuni la distribuitorul de medicamente Cencora pentru încasări de aproximativ 1,1 miliarde de dolari. Participația Walgreens la Cencora a scăzut acum de la aproximativ 12% la aproximativ 10%, a declarat aceasta.

ResMed îndeplinește estimările datorită cererii constante pentru dispozitivele sale de apnee în somn

Producătorul de echipamente medicale ResMed a raportat joi venituri pentru trimestrul al patrulea în conformitate cu estimările, datorită cererii constante pentru dispozitivele sale de tratare a apneei în somn. Veniturile trimestriale ale companiei au crescut cu 9%, la 1,22 miliarde de dolari, în conformitate cu estimările de 1,22 miliarde de dolari.

Novo Nordisk lansează medicamentul Wegovy pentru scăderea în greutate în Australia

Novo Nordisk a lansat medicamentul său Wegovy pentru pierderea în greutate în Australia, a anunțat joi producătorul de medicamente, făcând ca medicamentul extrem de popular să fie disponibil în 12 țări. Novo, care s-a luptat să facă față cererii galopante pentru primul său medicament introdus pe piață, încearcă să se impună în noi țări înaintea unor rivali precum Eli Lilly.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel