Știrile zilei în Farma. Co-fondatorul Moderna se retrage. Giganții din domeniul farmaceutic au în vedere China pentru afaceri

Stiri farma - Foto: Freepik @pressfoto
Co-fondatorul Moderna, Robert Langer, se retrage din consiliul de administrație al producătorului de vaccinuri.

Operatorul de spitale HCA ridică previziunile de profit anual datorită cererii puternice

HCA Healthcare și-a majorat marți prognoza anuală de profit, după ce a depășit estimările Wall Street privind câștigurile din al doilea trimestru, trimițând acțiunile operatorului de spitale în creștere cu mai mult de 7% înainte de clopot. În ultimul an, cererea de îngrijiri medicale a fost robustă, deoarece americanii, în special adulții în vârstă, recuperează timpul pierdut cu procedurile neurgente pe care le-au amânat din cauza pandemiei, potrivit Reuters.

Co-fondatorul Moderna, Robert Langer, se retrage din consiliul de administrație al producătorului de vaccinuri

Robert Langer, co-fondator și o figură cheie în spatele succesului științific al Moderna, se va retrage din consiliul de administrație al producătorului de vaccinuri la 5 august, a declarat marți compania.

Danaher a depășit estimările privind profitul din al doilea trimestru datorită solidității activității de testare medicală

Danaher a depășit marți estimările Wall Street cu privire la profitul și veniturile din al doilea trimestru, datorită cererii puternice pentru serviciile sale de testare genetică, ceea ce a făcut ca acțiunile firmei din domeniul științelor vieții să crească cu aproape 8% în premarket trading. Cu toate acestea, compania se așteaptă ca veniturile din activitatea sa de bază să scadă în intervalul de procente cu o singură cifră în trimestrul al treilea, deoarece anticipează că cererea redusă va cântări asupra unităților sale de biotehnologie și științe ale vieții.

Creșterea valorii Neuralink îi face pe unii angajați ai lui Musk să fie nerăbdători să se retragă

Unii dintre angajații Neuralink a lui Elon Musk se pregătesc să vândă acțiunile companiei de implanturi cerebrale în urma creșterii valorii acesteia după primul său studiu pe oameni, potrivit unor persoane familiarizate cu această problemă. Compensarea cu acțiuni reprezintă un stimulent important pentru angajații de la start-up-uri precum Neuralink. Acțiunile pe care le primesc nu sunt tranzacționate public, iar angajații care doresc să le vândă fără binecuvântarea companiei trebuie să recurgă la operațiuni complexe pe bursele de nișă ale pieței private.

Quest Diagnostics majorează previziunile privind profitul și veniturile pentru 2024 datorită cererii de teste de sănătate

Quest Diagnostics și-a majorat marți previziunile privind profitul și veniturile pe 2024, mizând pe cererea robustă pentru testele sale de sănătate. Cererea de teste de diagnosticare a crescut în ultimele trimestre, deoarece tot mai multe persoane, în special adulți în vârstă, și-au recuperat operațiile amânate în timpul pandemiei.

Analiză - Giganții din domeniul farmaceutic au în vedere China pentru afaceri, în ciuda tensiunilor tot mai mari dintre China și SUA

Unii dintre cei mai mari producători mondiali de medicamente, care nu sunt descurajați de tensiunile din ce în ce mai mari dintre China și SUA, caută afaceri în China pentru a-și reface rezervele de medicamente și pentru a-și spori prezența pe a doua cea mai mare piață farmaceutică din lume, au declarat directorii din industrie și bancherii de investiții. Mai multe tranzacții majore au fost deja finalizate în acest an, inclusiv achiziționarea de către AstraZeneca, în valoare de 1,2 miliarde de dolari, a Gracell Biotechnologies, dezvoltator de terapii celulare cu sediul în China, și achiziționarea de către Novartis a acțiunilor rămase din SanReno Therapeutics, dezvoltator de terapii pentru boli renale, pentru o sumă nedivulgată.

Novo Nordisk, producătorul Wegovy, cumpără un teren în Danemarca pentru o potențială nouă unitate de producție

Novo Nordisk, producătorul medicamentului de slăbit Wegovy, a cumpărat la începutul acestei luni un teren de 200 de acri în Odense, al treilea oraș ca mărime din Danemarca, și va începe lucrările de excavare pregătitoare pentru o potențială nouă fabrică de producție, a declarat marți. Anul trecut, Novo a devenit cea mai valoroasă companie din Europa datorită succesului tratamentului său de slăbire Wegovy și al medicamentului pentru diabet Ozempic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel