Stimulentele pentru vaccinare, aprobate de Guvern: tichete de masă și loterii cu premii în bani, pentru cei care se vaccinează

Vaccinare
Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care se referă la stimulentele pentru persoanele care se vaccinează: este vorba despre tichete de masă și înscrierea la o loterie cu premii în bani.

Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență privind acordarea unor tichete de masă și posibilitatea înscrierii la o loterie cu premii în bani pentru cei care se vaccinează împotriva Covid-19. Același document mai prevede și recunoașterea pe teritoriul României a certificatelor digitale verzi pentru a atesta vaccinarea, testarea sau vindecarea.

Tichetele de masă în valoare de 100 de lei vor fi acordate din momentul în care intră în vigoare ordonanța de urgență - adică după ce se publică în Monitorul Oficial, notează Digi24.

Toate persoanele care se vaccinează din acel moment pot primi aceste tichete de masă, însă nu și cei care s-au vaccinat până acum. În schimb, aceștia din urmă vor putea participa la loteriile naționale care vor fi organizate începând cu luna octombrie. Cine dorește să participe trebuie să fie vaccinat și să se înscrie la loterie.

Persoanele vaccinate cu schema completă de vaccinare (ambele doze sau doza unică) vor beneficia de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub formă de tichete de masă. 

Tichetele vor fi distribuite prin intermediul centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie și ambulatoriilor de specialitate (regulile vor fi date ulterior prin ordin al Ministerului Sănătății).

Atenție, însă, măsura va fi pentru cei care se vor vaccina complet după intrarea în vigoare a proiectului de ordonanță.

Premiile se vor acorda celor vaccinați cu schema completă, iar prima extragere va avea loc în octombrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel