Stimularea electrică nervoasă, benefică pentru femeile cu fibromialgie

Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Un tratament care implică stimularea nervoasă electrică s-a dovedit benefic la femeile cu fibromialgie într-un studiu clinic publicat recent.

Un tratament care implică stimularea electrică a nervilor – stimulare nervoasă – s-a dovedit a fi benefic pentru femeile cu fibromialgie într-un studiu clinic publicat recent în revista de specialitate Artrita și Reumatologie (Arthritis & Rheumatology). 

Fibromialgia se caracterizează prin durere și oboseală, în special în timpul activității fizice. Stimularea electrică transcutanată nervoasă (TENS) presupune furnizarea de curenți electrici prin piele pentru a activa căile nervoase din corp care inhibă durerea.

În acest studiu, stimularea electrică transcutanată nervoasă (TENS) a dus la îmbunătățiri semnificative ale durerii și ale oboselii legate de mișcare în comparație cu persoanele care au primit un placebo sau cele care nu au fost tratate cu TENS.

Tratamentul de stimulare electrică transcutanată nervoasă a fost administrat împreună cu tratamente standard pentru fibromialgie. Astfel, poate oferi oamenilor un instrument care să ajute la gestionarea durerii și a oboselii fără a lua medicamente suplimentare pentru durere.

„TENS este disponibil fără prescripție (OTC sau over the counter), este ieftin și este sigur și ușor de utilizat", a declarat autorul principal Kathleen A. Sluka, de la Universitatea din Iowa.

„Poate oferi o opțiune de auto-management pentru persoanele cu durere cronică, în special fibromialgie, pentru a oferi un nivel suplimentar de calmare a durerii", a continuat cercetătoarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel