Statul american care ar putea produce propriile medicamente

Medicamente
Statul american California ar putea fi primul din SUA care să producă propriile medicamente.

Propriile medicamente. Guvernatorul statului California, Gavin Newsom, a declarat că propunerea de a contracta companii farmaceutice pentru a face pastile ar transforma statul în primul din țară care produce propriile medicamente. Măsura, mai susține guvernatorul, ar "scoate puterea din mâinile companiilor farmaceutice lacome", potrivit webmd. În California trăiesc în jur de 40 de milioane de oameni.

Potrivit sursei citate, propunerea include și o piață unică pentru prețurile medicamentelor. Companiile ar trebui să liciteze pentru a-și vinde medicamentele la un preț stabilit. Propunerea trebuie să fie aprobată de parlamentari înainte de a intra în vigoare. Reprezentanți ai companiilor farmaceutice și ai producătorilor din SUA susțin că așteaptă mai multe detalii înainte să emită un punct de vedere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel