Stafilococ auriu, încă 2 bebeluși infectați de la Maternitatea Giulești. Sorina Pintea, explicații

Nou-născuți
Crește numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu MRSA, care s-au născut la Maternitatea Giulești. Încă doi bebeluși au fost internați astăzi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a anunțat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Numărul cazurilor de bebeluși infectați cu stafilococ auriu (Staphylococcus aureus) rezistent la meticilină (MRSA) crește.

„Avem următoarea problemă acum, sunt bebeluși care au fost internați la Spitalul „Grigore Alexandrescu", deja DSP este de astăzi la Maternitatea Giulești, pentru că acești bebeluși au fost născuți acolo, pentru a preleva probe, de altfel au și prelevat astăzi dimineață probe, de a aduna documente, de a vedea exact ce s-a întâmplat și dacă sursa acelui stafilococ este Maternitatea Giulești. (...) Astăzi au mai fost internați încă doi copii la Spitalul „Grigore Alexandrescu", diagnosticul tot stafilococ, așteptăm din nou rezultatele de laborator", a dezvăluit ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena 3.

Anchetă epidemiologică de anvergură

Inspectori de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB), însoțiți de medici epidemiologi, verifică, până pe 15 mai, la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Panait Sârbu" din Capitală (Maternitatea Giulești), dacă au fost respectate normele de supraveghere, de prevenție și de limitare a infecțiilor asociate actului medical, cele tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.

Cu acești bebeluși, numărul cazurilor de infecție cu stafilococ auriu MRSA crește la 5. Primii trei bebeluși cu stafilococ auriu au fost internați în perioada sărbătorilor de Paște la Spitalul „Grigore Alexandrescu", iar doi dintre ei au fost deja externați.

Toți bebelușii infectați s-au născut la Maternitatea Giulești, însă nu au venit prin transfer la Spitalul „Grigore Alexandrescu", ci au fost aduși de acasă. Doi dintre ei au ajuns la Grigore Alexandrescu la mai mult de 20 de zile după externarea de la Giulești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel