Sputnik V, vaccinul lui Putin contra COVID-19, ar putea să funcționeze! Date oficiale

Flacoane FOTO: pixabay
Jurnalul științific internațional The Lancet a publicat rezultatele primelor două etape ale studiilor clinice pentru vaccinul Sputnik V, promovat de președintele rus Vladimir Putin contra COVID-19 și înregistrat oficial luna trecută. Link direct către articolul științific

Agenția de presă rusă SputnikNews a vorbit cu dezvoltatorii de vaccinuri de la Gamaleya Center, Alexander Gintsburg și Denis Logunov, precum și cu Kirill Dmitriev, CEO-ul fondului rus de investiții directe, pentru a afla ce date citează articolul din The Lancet (link direct studiu) și de ce este atât de important pentru comunitatea cercetătorilor științifici.

Astăzi, la mai puțin de o lună de la înregistrarea oficială a vaccinului Sputnik V COVID-19, cea mai influentă revistă științifică din lume The Lancet a publicat rezultatele primelor două etape ale studiilor clinice, atât de anticipate atât de comunitatea științifică rusă, cât și de cea internațională .

Articolul din The Lancet răspunde criticilor străine și oferă o claritate mult așteptată. Jurnaliștii ruși spun că vaccinul dezvoltat de oamenii de știință de la Gamaleya Center contra noului coronavirus și a COVID-19 nu este doar eficient, ci și sigur.

„În septembrie, va fi publicat un studiu complet al vaccinului realizat pe animale, primate, hamsteri sirieni, șoareci transgenici, în care vaccinul a demonstrat eficacitate de protecție 100% (rezultatele obținute la primate și hamsteri sirieni au fost obținute înainte de studiile clinice). Primele rezultate post-înregistrare ale studiului clinic în curs, care implică 40.000 de voluntari, vor fi publicate în octombrie-noiembrie”, au spus cercetătorii. 

„Vaccin cu siguranță dovedită”

Siguranța vaccinului Sputnik V este una dintre principalele concluzii citate în articol. Potrivit primei și celei de-a doua etape a rezultatelor din studiile clinice, oamenii de știință nu au găsit efecte adverse grave din vaccin cu privire la niciunul dintre criteriile evaluate. 

Imunitate pe termen lung

The Lancet citează, de asemenea, dovezi științifice despre eficacitatea vaccinului Sputnik V. De exemplu, dovezi ale capacității tratamentului de a determina un răspuns imun pe termen lung la coronavirus la 100% dintre cei vaccinați, datorită tehnologiei sale unice de introducere în două etape. Potrivit lui Denis Logunov, director adjunct de cercetare la Gamaleya Center, un răspuns imun umoral și celular, care este suficient pentru a proteja o persoană de COVID-19, a fost observat la 100% dintre cei vaccinați.

„Nivelurile de anticorpi la voluntarii vaccinati au fost de 1,4 - 1,5 ori mai mari decât la cei care și-au revenit după boală”, a epxlicat cercetătorul. 

Oamenii de știință de la Centrul Gamaleya confirmă că, în contextul studiilor clinice Sputnik V, toți voluntarii au dezvoltat imunitatea celulelor T, reprezentată atât de celulele CD4 +, cât și de celulele CD8 +, făcând posibilă recunoașterea și distrugerea celulelor infectate cu coronavirus, arată jurnaliștii de la agenția rusă SputnikNews.

„Vaccinul va funcționa în 100% din cazuri”

Una dintre cele mai mari temeri ale comunității științifice în ceea ce privește utilizarea vaccinurilor vectoriale adenovirale umane - tehnologia utilizată pentru vaccinul Sputnik V - a fost imunitatea preexistentă la adenovirusuri la unii oameni.

Cu alte cuvinte, exista îngrijorarea că imunitatea noastră ar putea să nu permită accesul în organism a cantității necesare de adenovirus uman. Aceasta servește ca un fel de „taxi” pentru vaccinul contra coronavirusului, livrând materialul genetic al învelișului exterior al SARS CoV-2 în celule (este important ca noul coronavirusu în sine să nu intre în corp odată cu vaccinul, ceea ce elimină complet posibilitatea infecției).

Datorită faptului că oamenii se îmbolnăvesc adesea din cauza acestor adenovirusuri (cum ar fi răceala obișnuită), ar fi putut dezvolta imunitate, ceea ce teoretic ar putea reduce eficacitatea vaccinului împotriva adenovirusului. Cu toate acestea, rezultatele studiilor prezentate de oamenii de știință din Centrul Gamaleya demonstrează contrariul: imunitatea preexistentă nu afectează eficacitatea vaccinului rusesc Sputnik V.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel