Spray-ul nazal SaNOtize, cel mai eficient medicament împotriva COVID-19: studii clinice
12 apr, 14:49

Spray nazal   Foto: Pixabay
Spraiul nazal SaNOtize, cu oxid nitric, s-a dovedit a fi cel mai eficient meicament împotrova COVID-19, după cum arată studiile clinice.

Compania de biotehnologie SaNOtize Research & Development Corp., (SaNOtize), Ashford și St Peter's Hospitals NHS Foundation Trust din Surrey, Marea Britanie și Berkshire și Surrey Pathology Services, Marea Britanie, a anunțat astăzi rezultatele studiilor clinice care indică faptul că sprayul nazal cu oxid nitric (NONS) al SaNOtize reprezintă un tratament antiviral sigur și eficient care ar putea preveni transmiterea COVID-19, îi va scurta cursul și ar reduce severitatea simptomelor și a leziunilor celor deja infectați .

Într-un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, de fază 2, care a evaluat 79 de cazuri confirmate de COVID-19, tratamentul precoce al SaNOtize pentru COVID-19 a redus semnificativ nivelul SARS-CoV-2, inclusiv la pacienții cu încărcături virale ridicate. Reducerea medie a încărcăturii virale în primele 24 de ore a fost de aproximativ 95%. În termen de 72 de ore, încărcătura virală a scăzut cu mai mult de 99%. Majoritatea acestor pacienți au fost infectați cu varianta din Marea Britanie, care este considerată o variantă de îngrijorare. Nu au existat evenimente adverse de sănătate înregistrate în studiul din Marea Britanie sau în peste 7.000 de tratamente autoadministrate administrate în studiile clinice canadiene anterioare.

NONS este singurul tratament terapeutic nou demonstrat până acum că reduce sarcina virală la om, care nu este un tratament cu anticorpi monoclonali. Anticorpii monoclonali sunt foarte specifici, costisitori și trebuie administrați intravenos într-un cadru clinic.

„Mă aștept ca acest lucru să fie un progres major în lupta globală împotriva impactului devastator asupra omului al pandemiei COVID-19”, a spus dr. Stephen Winchester, consultant medic virolog și investigator șef al acestui studiu clinic NHS. „Acest spray nazal portabil simplu ar putea fi extrem de eficient în tratamentul COVID-19 și reducerea transmiterii ulterioare”, a mai spus el, potrivit businesswire.

Ştiri Recomandate

Cum puteți scăpa de stresul organizării unei călătorii?
Menta, plantă-remediu natural pentru multe afecțiuni
DOXEPINUM - prospect
ETOMIDATUM – prospect
CIPROFLOXACINUM - prospect
Vitamina C: plante care pot înlocui pastilele
Cancerul de piele: 14 strategii să-l eviți
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri