Spray-ul care nu lasă praful să se depună pe suprafețe. Cum se prepară. 8 trucuri care te scapă de praf

Spray-ul care nu lasă praful să se depună suprafețe! Cum se prepară. Foto: Freepick @freepik
Spray-ul minune, făcut din produse din bucătărie, te scapă rapid de praful care se depune pe toate suprafețele din casă. 

Praful este flagelul tuturor gospodinelor. Se așează pe toate suprafețele din casă și este foarte greu de eliminat. Din fericire, există modalități simple și eficiente de a preveni acumularea de praf în casă.

Descoperă un truc natural, datorită căruia îți vei lua rămas bun de la praf și vei avea o casă curată și sănătoasă.

Praful se acumulează și murdărește multe suprafețe din casă, dar, de asemenea, poate agrava alergiile și poate provoca probleme respiratorii.

Patru trucuri care te scapă de mirosul de transpirație de pe haine

Iată cum să faci un spray-ul „magic” pentru a menține praful departe de casa ta! Depunerile de praf de acasă se pot acumula, mai ales, dacă lași ferestrele deschise.  

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara acasă:

 - o linguriță de oțet alb,

- o jumătate de linguriță de ulei de măsline,

- o jumătate de cană de apă rece,

- 10 picături de ulei esențial de lămâie,

- 2 picături de lichid de spălat vase.

Amestecă ușor toate ingredientele într-un recipient apoi toarnă amestecul într-o sticlă cu difuzor.

Pulverizează spray-ul pe o cârpă din microfibră. Curăță apoi toate suprafețele din casă. Dacă vrei sa reduci cantitatea de praf din casă cât mai mult timp, folosește  spray-ul magic o dată pe săptămână.

Nu lăsa hainele umede în mașina de spălat. Greșeala pe care ai făcut-o până acum

Uleiul de măsline  este cunoscut pentru restaurarea și revigorarea aspectului mobilierului din lemn și al pielii. Oțetul, pe de altă parte, este un dezinfectant natural. Ai grijă, însă, să nu-l folosești pe anumite suprafețe precum piatra naturală, cu riscul de a le deteriora.

Cum să scapi de praf respectând aceste opt reguli?

Duci o luptă nesfârșită împotriva prafului, dar nu știi cum să-i pui capăt? Iată câteva reguli de care trebuie să ții cont și vei scapa de praf odată pentru totdeauna!

1. Curăță podelele  în mod regulat. 

2. Ține ferestrele închise. Când deschizi ferestrele, praful și particulele de polen din exterior intră în casă. Închide ferestrele după aerisirea casei.

Frunzele de dafin atrag norocul și prosperitatea. Iată cum trebuie să le folosești

3. Pune un preș la intrare. Majoritatea particulelor de praf intră prin ferestre, precum și pe ușa din față. Așa că folosește un covoraș la intrare. Un alt truc este să plasezi al doilea preș în interior, în fața ușii de la intrare.

4. Spală pernele de 3 ori pe an. Acarienii iubesc să se ascundă în fibrele de țesătură ale pernelor pentru a absorbi celulele moarte din piele în timpul somnului. Acumulați în praf, sute de acarieni pot trăi în perna noastră. Prin urmare, este recomandat să speli pernele de cel puțin 3 ori pe an în apă fierbinte pentru a scăpa de acarieni.

5. Investește într-un purificator de aer. Particulele de praf plutesc prin aer în casă și apoi aterizează pe covoare, mobile, podele, covoare sau  perdele. Un purificator de aer va capta praful înainte ca acesta  să se așeze pe mobilă.

Obiectele care aduc ghinion în casă. Scapă imediat de ele

6. Bate covoarele prăfuite. Covoarele sunt adevărați magneți de praf. Este indicat să bați, de câteva ori pe an, covoarele afară. Această acțiune va elimina praful acumulat. 

7. Nu neglija tavanele. Și tavanul are nevoie de o bună curățare de praf. Pentru a face acest lucru,  utilizează peria moale a aspiratorului. De asemenea, poți  îndepărta praful cu o cârpă curată.

8. Îndepărtează praful de pe jaluzele și perele. Perdelele și jaluzelele pot acumula mult praf, mai ales când ferestrele sunt deschise. Dacă ai jaluzele, le poți șterge cu o cârpă din microfibră uscată sau umedă pentru a îndepărta praful. Pe de alta parte, pentru perdelele din stofă, este indicat să le speli în mod regulat, respectând eticheta de spălare pentru a nu le deteriora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel