Spitalul Municipal Făgăraș refuză preluarea pacienților cu COVID-19 din județ. „Intră sub incidența legii penale!”, anunță GCS

Spitalul Municipal Făgăraș. Foto: TVFagaras
Spitalul din Făgăraș a anunțat oficial că refuză preluarea pacienților cu COVID-19 din județul Brașov, ca să nu introducă „virusul într-o comunitate în care acesta nu există”. Grupul de Comunicare Strategică atrage, însă, atenția că „„Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale”.

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju, a anunțat, într-un comunicat de presă, că includerea spitalului pe lista celor suport „contravine spiritului Ordonanței militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava și localitățile limitrofe", subliniind că „virusul trebuie izolat, nu diseminat".

„Nu înțelegem de ce acest virus trebuie „importat" de la Brașov la Făgăraș, unde nu există pacienți confirmați cu acest virus. Cerem ministrului Sănătății să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea județeană care au luat această decizie și l-au indus în eroare pe ministrul Sănătății. Cer să oprească această incompetență și iresponsabilitatea acestor domni - președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea și prefectul județului, Cătălin Văsii - care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraș", a arătat Mariana Câju, în documentul citat.

Conducerea spitalului din Făgăraș a arătat, însă, că vor fi tratați în continuare toți pacienții care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgențe și, de asemenea, cei care vin din Brașov, dar doar cei care nu au virusul.

„Până atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Brașov. (...) De asemenea, le solicit angajaților Spitalului Făgăraș să rămână la locul de muncă", a punctat Mariana Câju.

„Este un ordin care se aplică, nu se fac excepții. Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP", au transmis reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel