Spitalul Militar: Cerem tragerea la răspundere pentru infracțiunile săvârșite

Decizia instanței
După scandalul declanșat în această dimineață de vicepreședintele Colegiului Fizicienilor Medicali, Marin Bondale, care a declarat public că 8 fizicieni medicali ar ocupa posturi fără să aibă drept de liberă practică, unul dintre ei fiind un angajat al Spitalului Militar, reprezentanții instituției medicale în cauză au anunțat că vor cere trangerea la răspundere penală pentru infracțiunile comise.

Până în această dimineață, puțină lume auzise de Colegiul Fizicienilor Medicali. Vicepeședintele lui, Marin Bondale, a ieșit însă la rampă aruncând acuzații grave. El susținea că 8 fizicieni medicali ar fi prestat astfel de servicii, în spitale de stat și private, fără a avea calificările necesare. Acuzație extrem de gravă facă ne gândim că un astfel de angajat este cel care calibrează, spre exemplu, dozele de radioterapie pe care le primesc pacienții cu cancer, ca tratament pentru boala lor.

Ba chiar a fost nominalizat un fizician de la Spitalul Militar Carol Davila din Capitală, ca fiind un „impostor". Ulterior, însă, atât Spitalul Militar cât și CNCAN au negat acuzațiile aduse, ba chiar s-a dovedit că fizicianul în cauză este mai mult decât specializat pentru postul pe care-l ocupă.

S-a flat, în urmă cu câteva ore, că numitul Colegiu al Fizicienilor Medicali este, în fapt, doar un ONG, care nu are temei legal să dea drept de liberă practică nimănui, deci vicepreședintele lui nu avea nicio cădere să spună dacă acești fizicieni sunt sau nu competenți în joburile pe care le dețin. 

În urma scandalului și a acuzațiilor nedovedite vehiculate pe la diverse posturi TV, conducerea Spitalului Universitar Militar a luat o hotărâre: vor cere tragerea la răspundere – penală! – a celui care a răspândit informațiile false.

Fals și uz de fals

„În completare la precizările Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila" (SUUMC) privind acuzatiile lansate, în spațiul public, de către un reprezentant al unei asociații, am analizat toate informațiile difuzate, date aflate în contradicție flagrantă cu realitatea și starea de fapt, care au adus grave prejudicii de imagine atât unității noastre, în ansamblul său dar și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în acest sistem, sens în care ne vom adresa instituțiilor abilitate pentru a solicita tragerea la răspundere pentru infracțiunile săvârșite, respectiv: nerespectarea prevederilor Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, a dreptului la imagine așa cum este el consfințit în Noul Cod Civil, precum și pentru săvârșirea unor infracțiuni, după cum urmeză: fals în înscrisuri sub semnatură privată, faptă prevazută și pedepsită de art. 302 din Codul de Procedură Penală și infractiunea de uz de fals, reglementată de art. 323 din Codul de Procedură Penală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel