Spitalul Județean de Urgență Covasna sistează, luna aceasta, intervențiile chirugicale care pot fi amânate. 50 de angajați, în carantină din cauza COVID

Pacienti Covid-19
Pacienti Covid-19
Spitalul Judetean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Covasna. Foto: Facebook
Spitalul Judetean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Covasna. Foto: Facebook
  • Pacienti Covid-19
  • Spitalul Judetean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Covasna. Foto: Facebook
Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a decis să sisteze intervențiile chirurgicale pentru bolnavii cronici care pot fi amânate până la sfârșitul lunii februarie, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din județ, dar și a celor înregistrate în rândul personalului medical al instituției. 

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a anunțat că în următoarele trei săptămâni vor fi făcute doar operațiile care sunt urgente, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19 din județ, dar și a celor înregistrate în rândul personalului medical al instituției. 

„Am luat decizia ca începând de luni (7 februarie, n.r.) să nu mai internăm până la sfârșitul lunii februarie, să sistăm intervențiile chirurgicale pentru bolnavii cronici. Accentuez, este vorba despre aceste două-trei săptămâni, până la sfârșitul lunii februarie. Așa vedem că curba infecțiilor COVID până atunci o să se normalizeze, o să fie pe curbă descendentă (...) O altă problemă care pune multă presiune asupra spitalului este că și în rândul personalului medical sunt cazuri în izolare, în carantină, din cauză că, de exemplu, copilul este pozitiv, a intrat în contact direct cu o persoană care era pozitivă, sau chiar și infectări, teste pozitive în rândul personalului (...) Vorbim de peste 50 de persoane, ceea ce este o cifră importantă. De aceea trebuie să reducem din volumul de activitate, pentru că trebuie să redirijăm personalul în zonele vitale, în acele activități vitale care trebuie să continue, trebuie să meargă în continuare liniile de gărzi, intervențiile de urgență, zona de COVID, de Terapie Intensivă, Cardiologia (...) Cifra este mare raportat la faptul că întotdeauna am fost în deficit de personal și de aceea este și o presiune, dar o să facem față. Am încredere în noi, am încredere în colegii mei că ne vom descurca și în perioada următoare. O să strângem din dinți și vom fi pe baricade în continuare”, a arătat Andras Nagy Robert.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Covasna a ținut să sublinieze că niciun pacient care va avea nevoie de intervenții de urgență nu va fi refuzat.

„Intervențiile care vor fi sistate sunt colecistite, herniile, spre exemplu. În continuare rămân valabile intervențiile chirurgicale pentru pacienții oncologici, intervențiile de urgență, acele intervenții care nu pot fi amânate sau dacă sunt amânate atunci ulterior pot apărea complicații, acele intervenții se fac. O să fie un triaj în rândul pacienților făcut de medicii specialiști. În orice caz, cine are nevoie de o intervenție medicală fundamentată pe considerente medicale, înțelegând că este o urgență, nu va fi nimeni refuzat. Dacă mă refer la ortopedie, atunci operațiile de proteză, operațiile de proteză de șold, de genunchi, acestea vor fi amânate. Este și pentru siguranța pacientului și, pe de altă parte, și pentru siguranța personalului, respectiv suprasolicitarea personalului în multe situații” , a spus Andras Nagy Robert, conform Agerpres.

Managerul a făcut, totodată, un apel către populația din județ să respecte măsurile de protecție privind limitarea răspândirii COVID-19, pentru a nu se pune presiune suplimentară pe spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel