Spitalul Județean Reșița, chetă pentru un ecocardiograf

Spitalul Județean de Urgență Reșița
Spitalul Județean de Urgenţă Reșița cere sprijin din partea comunității ca să poată achiziționa un nou ecocardiograf pentru Secția de cardiologie, cel existent fiind nefuncțional de peste un an.

„Ne-am propus să demarăm această acțiune, pentru a putea cumpăra acest aparat de o importanță majoră pentru Secția de cardiologie, unde se perindă circa 3.000 - 3.300 de pacienți pe an. Ecograful pe care îl avem este limitat din punct de vedere tehnic și arată, să spun așa, doar lucrurile generice, de suprafață. Spitalul nu dispune, însă, de fonduri pentru achiziționarea acestuia, suma necesară fiind de aproximativ 25.000 euro", a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu, pentru Agerpres.

Cardiologii folosesc ecograful de la Urgențe

Peste 3.000 de bolnavi sunt tratați, anual, în Secția de cardiologie a acestei unități spitalicești. În prezent, medicii cardiologi folosesc ecograful de la Unitatea de Primiri Urgențe, dar și acesta este limitat din punct de vedere tehnic, arată conducerea spitalului.

Prin urmare, sub genericul „Din inimă, pentru inimă", conducerea spitalului face un apel la comunitatea locală să vină în sprijinul acestor bolnavi. În acest sens, a fost deschis și un cont bancar, unde oricine poate face donații: RO36RZBR0000060020655507. De asemenea, se pot dona 2% din impozitul pe venit, în cazul persoanelor fizice, și 20% din impozitul pe profit, în cazul persoanelor juridice.

Demersul vine în contextul în care, în Caraș-Severin, în ultimii ani, incidența bolilor cardiovasculare a crescut alarmant. Conform statisticilor Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin, afecțiunile cardiovasculare reprezintă peste 60% din totalul bolilor cronice înregistrate în județ.

Numărul pacienților crește 

„Cifrele cred că sunt semnificative: hipertensiunea arterială, care este cunoscută ca stând la baza afecțiunilor cardiovasculare, a crescut din 2012, când erau 38.234 de bolnavi, la 51.225, în 2017, ceea ce înseamnă o creștere de 33,93%. O altă afecțiune destul de prezentă este cardiopatia ischemică. În 2012, erau 21.630 de cazuri, iar în 2017, 25.887 de cazuri, adică o creștere de 19,68%", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel