Spitalul Județean Ploiești, un nou scandal: Bătrână ignorată ore în șir la Urgență

Bătrâna a stat ore în șir răsturnată pe banca din sala de așteptare de la Urgența Spitalului Județean Ploiești. Foto: Facebook
Bătrâna a stat ore în șir răsturnată pe banca din sala de așteptare de la Urgența Spitalului Județean Ploiești. Foto: Facebook
În afară de câțiva pacienți, care așteptau și ei, nimeni nu s-a apropiat de bătrână ore în șir. Foro: Facebook
În afară de câțiva pacienți, care așteptau și ei, nimeni nu s-a apropiat de bătrână ore în șir. Foro: Facebook
  • Bătrâna a stat ore în șir răsturnată pe banca din sala de așteptare de la Urgența Spitalului Județean Ploiești. Foto: Facebook
  • În afară de câțiva pacienți, care așteptau și ei, nimeni nu s-a apropiat de bătrână ore în șir. Foro: Facebook
Duminică noaptea, o bătrână a zăcut ore în șir pe o bancă din sala de așteptare de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești fără ca cineva s-o bage în seamă. Este același spital unde pe 29 spre 30 martie, în crucea nopții, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut control inopinat și a găsit nereguli. Și unde se cere demisia conducerii. 

După s-au găsit nereguli la controlul inopinat din noaptea de 29 spre 30 martie 2019, făcut de Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, președintele Consiliului Județean Prahova a cerut demisiile de onoare ale membrilor conducerii Spitalului Județean de Urgență Prahova.Dar problemele sunt mult mai grave decât atât și măsurile ar trebui, poate, să fie mai dure.

Bătrână bolnavă nebăgată în seamă

La o zi după controlul făcut de ministru, adică în noaptea de 31 martie, o bătrână care se presupune că ar fi fost fără adăpost și care se simțea foarte rău, a fost lăsată ore în șir să zacă pe o bancă din sala de așteptare de la Urgențe, în ciuda insistențelor pacienților. Cazul a fost făcut public de o pacientă, pe Facebook.

În poze se vede cum bătrâna stă răsturnată pe o bacă, chircită - probabil - de durere, cu o plasă la picioare. Și se mai vede că nimeni nu se apropie de ea.

„31 martie. Spitalul Județean Ploiești Centru primiri urgențe. O bătrână adusă cu ambulanța și lăsată în sala de așteptare, orele trec fără ca personalul medical să-i acorde atenție. Cineva îi dă o banană bătrânei apoi niște tineri îi aduc o sticlă cu apă minerală și un pahar de plastic și o ajută să bea, (trei pahare de apă a băut saraca). Opinia publică se face simțită, iar asistenta de la triaj cheamă o infirmieră să o ducă în sală. Ajutată de doi tineri, o așează pe bătrână care abia se tinea pe picioare într-un căruț și merge în serviciul de urgență. În sala de așteptare lumea răsuflă ușurată, după 5 ore bătrânica este băgată în seamă. Dar minunea a ținut 10 minute, după care bătrâna este scoasă din nou în sala de așteptare, iar medicul de la urgențe, un bătrânel cu păr alb, îi atrage atenția asistentei de la triaj să nu îi mai deranjeze căci bătrâna „este o boschetăriță și se va ocupa de ea când și dacă o să aibă timp". S-a făcut liniște, nimeni nu a mai îndrăznit să comenteze, poate din teamă că vom fi considerați boschetari și alungați din serviciul UPU Ploiești de gardienii care ne urmăreau fiecare mișcare. Atașez poze și vă rog să distribuiți poate vor vedea și cei care au posibilitatea și obligația să însănătoșească sistemul de sănătate”, notează femeia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel