O boală tăcută și devastatoare,...
Spital, Reșița. "Încet-încet ajung să îmi îndeplinesc obiectivele pe care mi le-am propus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Vreau să vă spun că, de patru luni, spitalul nu a mai acumulat niciun leu pierdere, ceea ce este o premieră în ultimii mulţi ani. Spitalul este plătit în proporţie de 80% de CJAS. Ca o comparaţie, am să vă prezint evoluţia pacienţilor externaţi în perioada 2017 - 2019. Practic sunt doi factori care influenţează veniturile: numărul de pacienţi şi indicele de complexitate", a afirmat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu, potrivit Agerpres.
Concret, managerul spitalului spune că dacă în 2017 unitatea încasa de la CJAS 45 de milioane lei, în 2018 - 46 milioane, iar în acest an, 52 milioane lei. Dacă în 2018, Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a externat 23.781 de pacienţi, iar în 2019 va externa circa 25.800 de pacienţi, spune Murgu. La internarea de zi, de exemplu, în 2018 au fost internaţi 46.000, iar în 2019, circa 26.000. În Ambulator, în 2018 au fost trataţi aproape 6.000 de pacienţi, iar în acest an vor fi cu 2.000 de pacienţi mai mulţi. Acest lucru se datorează şi faptului că în ultimul an au fost înfiinţate cinci noi ambulatorii.
În aceeaşi conferinţă de presă, Waldemar Murgu a subliniat că 2019 este şi primul an în care a fost scăzut numărul de angajaţi, în mod natural, prin ieşiri la pensie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...