Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Spitalul Județean din Brașov: amendat pentru una, felicitat pentru alta
30 aug 2019 / 17:30
Spitalul Județean din Brașov a fost amendat pentru depozitarea incorectă  a deșeurilor de la UPU, dar felicitat pentru planurile de risc implementate în combaterea infecțiilor nosocomiale.
Salon de spital    FOTO: pexels.com

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a fost amendat și felicitat în același timp, în urma controlului efectuat în noaptea de miercuri spre joi, de către Corpul de control al ministrului Sănătăţii, potrivit agerpres.ro.

Sancțiunea a venit pentru pentru depozitarea incorectă a deşeurilor temporare rezultate la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost aplicată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Marius Leonte, a subliniat că această sancţiune a fost „datorată lipsei de spaţiu în care îşi desfăşoară UPU activitatea în prezent”. 

În acelaşi timp, unitatea medicală a fost felicitată pentru planurile de risc implementate în depistarea şi combaterea infecţiilor nosocomiale şi raportarea corectă a acestora, a mai anunţat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

"Felicitări pentru planurile de risc implementate în depistarea şi combaterea infecţiilor nosocomiale. Au spus că nu au găsit aşa ceva în foarte multe spitale din ţară", a precizat Leonte.

La SCJU Braşov este implementat proiectul de construire a unui sediu al UPU, urgenţele fiind gestionate în prezent într-un spaţiu al unităţii sanitare aflat, la rândul său, în renovare.


Ştiri Recomandate

Maștile de protecție
EXCLUSIV
Măști purtate incorect: avertismentul unui medic
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?