Spitalul Floreasca, focar de coronavirus: cum gestionează medicii situația

Spitalul de Urgență Floreasca
Spitalul Floreasca din Capitală are mai mulți angajați infectați cu noul coronavirus. 

La cel mai mare spital din Capitală este un focar de coronavirus. Este vorba despre Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde 14 angajați sunt infectați cu SARS-CoV-2. 
Bogdan Opriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre cum reușesc medicii să trateze și urgențele în acest context epidemiologic. 
Reprezentanții spitalului spun că situația nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitară în Capitală este accentuată. 
Dr. Bogdan Opriţa a precizat că pe lângă cei 14 angajaţi infectaţi cu COVID-19, mai sunt şi alte trei cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe. El a relatat despre cum reușesc medicii să gestioneze, dar mai ales trateze şi urgențele în acest context epidemiologic. Rezultatele anchetelor epidemiologice au arătat că aceste persoane nu s-au contaminat în spital.
''Mai există cazuri izolate ale unor colegi din anumite secții. La Unitatea de Primiri Urgențe avem trei persoane. Trebuie spus foarte clar că rezultatele anchetelor epidemiologice au arătate că aceste persoane nu s-au contaminat în spital.
În acest moment, putem spune că toți pacienții sunt primiți, văzuți pentru patologia pe care o au. Avem în fiecare secție saloane izolatoare, unde astfel de pacienți sunt primiți până la sosirea rezultatului. Dacă sunt pozitivi sunt mutați în alte saloane, dacă sunt negativi, persoanele urmează traseul obișnuit al bolnavilor (...) În momentul de faţă, putem spune că avem un număr destul de mare de pacienţi care se prezintă strict pentru patologie respiratorie în cadrul unităţii noastre. În momentul de faţă, putem spune că avem un număr destul de mare de pacienţi care se prezintă strict pentru patologie respiratorie în cadrul unităţii noastre şi din acest motiv, putem spune că avem un număr mare de pacienţi.
În fiecare zi avem câte 20 de suspecţi, numai pentru COVID, fără altă patologie, din care se confirmă 4-5 şi ulterior în secţiile unde sunt internaţi se confirmă. Avem dificultăţi în a îi transfera într-adevăr, pentru că locuri sunt puţine şi îi transferăm mai puţin în Bucureşti şi mai puţin în ţară'', a spus Bogdan Opriţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel