Spitalul din Turnu Măgurele, unde instalația de oxigen de la ATI fâsâia, sancționat cu un avertisment. Concluziile controlului

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un reportaj realizat de Antena 3 despre Spitalul din Turnu Măgurele a scos la iveală că instalația de oxigen are probleme, iar medicii ATI au program până la prânz, a atras sancționarea unității medicale printr-un avertisment.

Controlul realizat de DSP Teleorman și pompieri la Spitalul din Turnu Măgurele, ca urmare a unui material Antena 3, a dus la aplicarea unui avertisment. Reportajul jurnaliștilor arăta, printre altele, că instalația de oxigen fâsâia și medicii de la ATI aveau program până la 14.30.

Concluziile controlului efectuat de DSP și Pompieri: nu se asigură cele 12 prize pentru fiecare pat; instalația de oxigen din secția ATI a fost modificată prin suplimentarea cu o conductă la nivelul saloanelor, dar restul instalației este veche; instalația de oxigen nu se verifică periodic de o firmă autorizată; robineții de oxigen nu asigură etanșeitate completă în timpul manevrelor închis/deschis; unele corpuri de iluminat pentru evacuare în caz de urgență nu funcționează la parametri proiectați, aceștia având acumulatorii defecți; la nivelul spitalului nu se menține în stare de funcționare sistemul operativ de observare, anunțare și alertare în caz de producere a unui incendiu.

Cei de la DSP și pompieri le-au făcut câteva recomandări. Prima este schimbarea instalației de oxigen din cadrul Spitalului Municipal Turnu Măgurele și încheierea unui contract de service, reparare, verificare și întreținere periodică a instalației de oxigen. Apoi, completarea structurii de personal cu cel puțin 3 medici ATI, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel