Spitalul de Recuperare Iași, contractul de renovare reziliat de primar

Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Foto: Realitatea de Iași
Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat luni că va rezilia contractul cu firma italiană care efectuează lucrările de reparare și reabilitare a Spitalului de Recuperare din municipiu.

Primarul Mihai Chirica este nemulțumit că asocierea Emmeci Project & Building SRL - Jonica 2001 Societa' Cooperativa care, spune el, nu ari fi respectat graficul de lucrări și furnizarea de materiale necesare pentru efectuarea lucrărilor.

„Nu a fost un succes semnarea contractului cu italienii care lucrează la Spitalul de Recuperare. Am notificat compania italiană că reziliem contractul. Dimineață am primit o adresă în care se spune că și ei sunt de acord. Vom revizui proiectul și vom trece la o altă procedură publică de achiziție pentru lucrările de la Spitalul de Recuperare", a declarat primarul Mihai Chirica.

Renovarea, pe fonduri europene

Reabilitarea Spitalului de Recuperare se face cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3. Durata implementării este de 51 de luni.

Conform acestuia, se lucrează în continuare la renovarea și modernizarea saloanelor din corpul C aflate pe etajele 3,4 și 5, lucrările fiind în valoare de 3,5 milioane de lei, fără TVA.

De asemenea, sunt în desfășurare lucrări și la corpul D al clădirii, unde funcționează Clinica de Medicină Fizică și Balneologie, în urma cărora vor fi date în exploatare alte 15 paturi și spațiile de consultație aferente. Valoarea totală a lucrărilor pentru cele trei etaje este de 2 milioane de lei, sumele fiind alocate de la bugetul local. Pe lângă lucrările de amenajare, din veniturile proprii ale spitalului au fost achiziționate paturi și mobilier medical în valoare de aproximativ 200.000 lei. În anul 2018, Primăria Iași a finanțat reparații capitale ale Secțiilor de Recuperare Neurologică și Reumatologie I din cadrul unității medicale. Prin refuncționalizarea spațiilor existente la etajele III și IV ale corpului D au fost amenajate saloane, cu un număr de 38 de paturi, echipate cu grupuri sanitare proprii, care asigură condițiile necesare și obligatorii pentru persoane imobilizate în scaun cu rotile, notează Agerpres.

„Sperăm ca lucrările la aceste două corpuri să le finalizăm până la sfârșitul anului viitor", a spus primarul Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel