Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, amendat de DSP Neamț

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a fost sancţionat de DSP Neamţ cu amendă contravenţională de 25.000 lei după ce duminica trecută, mai mulţi pacienţi au părăsit unitatea sanitară şi au fost transportaţi cu un microbuz şcolar la o secţie de votare.

Spital, Bisericani. Directorul DSP Neamţ, Anca Brânduşa Movilă, a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, că din foile de observaţie reiese că pacienţii transportaţi cu microbuzul şcolar sunt negativi pentru bacilul Koch. "Din foile de observaţie nu reiese dacă pacienţii sunt contagioşi, fiind infectaţi cu alţi agenţi patogeni cu transmitere respiratorie. Presupunem că, atâta timp cât pacienţii erau internaţi şi nu trataţi la domiciliu, aceştia au necesitat izolare şi tratare în mediul spitalicesc", a declarat directorul DSP Neamţ, Anca Brânduşa Movilă, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, microbuzul şcolar a fost decontaminat şi s-a realizat dezinsecţia acestuia cu substanţe biocide de la spital, după ce s-a realizat transportul pacienţilor înapoi, de la secţia de votare.

Reprezentanţii unităţii medicale au precizat că în primul tur a fost solicitată urna mobilă pentru pacienţii care au vrut să voteze dar în turul al doilea nu au mai făcut această cerere în termenul legal. Duminică, circa 10 pacienţi şi-ar fi exprimat intenţia să voteze şi au fost transportaţi la secţia de vot cu microbuzul şcolar pus la dispoziţie de primarul comunei Alexandru cel Bun, Ion Rotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel