Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, acces limitat pentru reducerea riscului de îmbolnăviri

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța   FOTO: site-ul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța
Accesul vizitatorilor a fost limitat la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, iar bolnavii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni în urma măsurilor speciale luate la unitatea medicală pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii acute.

Boli infecțioase, Constanța. Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, măsurile sunt luate în condiţiile în care, în ultima perioadă, au fost înregistrate peste 40 de cazuri de gripă. "Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă. Chiar dacă nu ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor şi încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecţiuni", a menţionat Stela Halichidis, citată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

Totodată, populaţiei i se recomandă să respecte regulile de igienă. "Recomandăm populaţiei să păstreze regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. Gripa are perioadă de incubaţie foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul prezintă febră, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariţia primelor simptome este bine ca pacienţii să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat", a spus Stela Halichidis, potrivit Agerpres.

Conform administraţiei locale, Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa are 220 de paturi, laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile şi compartiment de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcţionează la capacitate maximă. Unitatea medicală, aflată în administrarea Primăriei Constanţa, a fost dotată cu un robot de dezinfecţie a suprafeţelor ce acţionează asupra celor mai puternici germeni ce cauzează infecţii. Aparatul distruge microbi patogeni rezistenţi şi poate fi mutat în orice încăpere cu risc infecţios. Tot pentru combaterea infecţiilor a fost achiziţionat şi un aparat de scanare a igienei mâinilor personalului medical.

Un număr de 41 de cazuri de gripă au fost confirmate dintr-un total de peste 100 de suspiciuni de astfel de cazuri înregistrate în judeţul Constanţa, în acest sezon rece, au declarat, miercuri, reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).

Potrivit lui Loti Popescu, reprezentant al DJSP Constanţa, bolnavii de gripă sunt atât copii, cât şi adulţi. "În legătură cu cazurile de gripă, de la începutul sezonului rece, adică din luna octombrie, până în acest moment, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică s-au înregistrat 107 suspiciuni de cazuri de gripă, au fost confirmate 41 de cazuri, dintre care 20 de cazuri cu virusul gripal tip A, 20 de cazuri cu virusul gripal tip B şi un caz cu virusul tip A şi tip B. Bolnavii, şi copii şi adulţi", a declarat medicul într-o conferinţă de presă organizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel