Spitalele private ar putea ajunge să trateze bolnavii de COVID-19

Pacient
Spitalele private din România ar putea fi incluse pe lista celor care tratează bolnavii de COVID-19, dacă numărul pacienților va ajunge foarte mare și spitalele de stat nu vor mai face față.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu exclude ipoteza ca spitalele private de la noi să se ocupe de tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, la nevoie, în măsura în care situaţia o va impune. 
Oficialul a făcut declaraţia joi, la Constanța, atunci când a fost întrebat dacă vor intra şi spitalele private în lupta anti-COVID. "Avem 3-4 săptămâni grele, încercăm să limităm numărul infecţiilor şi să ajungem la un platou. În contextul în care vedem numărul de cazuri din Europa crescând de la o zi la alta, vedem lockdown-uri, haideţi să participăm, cu toţii, la scăderea numărului de cazuri (...). În măsura în care nu vom avea un necesar de paturi, vor intra şi spitalele private", a răspuns ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Nu intrăm în lockdown de sărbători

De asemenea, ministrul Sănătății a precizat că în prezent sunt 1.200 de locuri la Terapie Intensivă, dintre care peste 800 sunt ocupate. Până la finalul lunii octombrie, demnitarul crede că vor exista încă 200 de paturi.
Totodată, ministrul Sănătăţii a mai spus că autoritățile nu au în discuție un lockdown la noi în perioada sărbătorilor de iarnă. "Nu avem în discuție acest lucru. La fiecare unitate locală se aplică restricțiile, când e cazul", a precizat Tătaru.

Dacă românii din străinătate vor să se întoarcă în ţară pentru trei zile, este suficient un test COVID negativ realizat nu cu mai mult de 48 de ore în urmă, dar dacă vin pentru o perioadă mai lungă, ei vor trebui să stea în carantină, a spus oficialul.
"După cum ştiţi, sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră, iar condiţiile sunt aceleaşi: în măsura în care vin în ţară pentru trei zile, vin cu un test negativ (COVID), nu mai mult de 48 de ore.
Dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să facă acel test şi dacă este negativ, în a 10-a zi să iasă din carantină", a explicat Tătaru, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel