Speranța, care este rolul ei în lupta împotriva depresiei

Izolare
Speranța este o trăsătură care prezice rezistența și recuperarea din tulburările de anxietate, susține un studiu.

Speranța, depresie. Matthew Gallagher, profesor asociat de Psihologie clinică la Universitatea din Houston, a descoperit în urma unui studiu că speranța este un factor cheie în recuperarea tulburărilor de anxietate, fiind o trăsătură care prezice rezistența și recuperarea din astfel de tulburări. Gallagher susține că Psihoterapia poate duce la creșteri clare ale speranței și că schimbările speranței sunt asociate cu modificări ale simptomelor de anxietate. Are și dovezi. 223 de adulți au luat parte în studiul său de examinare a rolului speranței în prezicerea recuperării cu ajutorul terapiei comportamentului cognitiv (CBT) pentru una dintre cele patru tulburări anxioase comune: tulburare de anxietate socială, tulburare de panică, tulburare de anxietate generalizată și tulburare obsesiv-compulsivă.

"În revizuirea recuperării în timpul CBT printre diversele prezentări clinice, speranța a fost un element comun și un predictor puternic al recuperării. (...)Rezultatele noastre pot duce la o mai bună înțelegere a modului în care oamenii se recuperează și este un lucru pe care terapeuții îl pot monitoriza. Dacă un terapeut lucrează cu un client care nu face progrese sau este blocat într-un fel, speranța ar putea fi un mecanism important pentru ghida pacientul înainte spre recuperare", a spus profesorul, potrivit informațiilor date public de Universitatea din Houston.

În cercetarea sa, Gallagher a raportat o creștere moderată până la mare a sperantei și modificările speranței au fost consistente în cele cinci tratamente CBT separate din protocoale. Autorul studiului consideră că speranța este strâns legată de alte construcții psihologice pozitive, cum ar fi autoeficacitatea și optimismul, care au dovedit o relevanță clară pentru promovarea rezilienței și recuperarea din tulburările emoționale.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel