Specialist în boli infecțioase: Pe agenda OMS sunt încă zece virusuri monitorizate cu mare atenție

Pandemie     Foto cu caracter ilistrativ
Gheorghe Enache, medic primar în boli infecţioase și conferențiar universitar, spune că SARS-COV-2 va deveni un virus de sezon, așa cum este și cel gripal. Totodată, specialistul în boli infecțioase a făcut câteva precizări importante despre vaccinul Johnson & Johnson. 

"În ceea ce privește vaccinul celor de la Johnson & Johnson, în studiile clinice nu au fost observate reacții adverse deoseobite. Eu am încredere în acest vaccin. Este mult mai 'natural', în sensul că va fi administrat într-o singură doză, nu se păstrează la temperaturi foarte scăzute. Va fi un vaccin care va intra în competiție cu celelalte. Am mare încredere în el că este un vaccin mai apropiat de gândirea noastră. Sunt țări care nu au parte de niciun vaccin, noi în schimb vom avea patru.", a declarat medicul primar în boli infecțioase Gheorghe Enache, pentru Gândul

COVID-19 va deveni un virus sezonier

 

"Masca este cea care ne-a protejat de restul virozelor. În afară de COVID-19, ne-a protejat de gripă. Să nu uităm cât de crescută era mortalitatea în urmă cu 2-3 ani. COVID-19 va deveni un virus sezonier, așa cum sunt și virusurile gripale. Vom avea vaccinul împotriva SARS-COV-2 așa cum avem și vaccinul împotriva gripei. Va intra într-o oarecare normalitate. Pe agenda OMS sunt încă zece virusuri monitorizate cu mare atenție, coronavirusul și virusul gripal nu sunt singurele.", a dezvăluit medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel