Sotrovimab, tratament experimental împotriva COVID-19, achiziționat de Comisia Europeană
29 iul 2021, 14:01

Medicament
Comisia Europeană achiziționează sotrovimab, un medicament experimental pentru pacienții COVID-19. Nu toți se vor încadra în categoria celor ce for primi acest tratament.

Sotrovimab este un tratament experimental cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19, dezvoltată în colaborare cu VIR Biotechnology. Comisia Europeană a semnat un contract-cadru de achiziții publice comune cu compania Glaxo Smith Kline pentru furnizarea medicamentului ce face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promițătoare anunțat de Comisie în iunie 2021 și este, în prezent, în curs de revizuire continuă de către Agenția Europeană pentru Medicamente, potrivit unui comunicat de presă al CE.

16 state membre ale UE participă la achizițiile publice pentru achiziționarea a până la 220.000 de tratamente. Sotrovimab poate fi utilizat pentru tratamentul pacienților cu coronavirus cu simptome ușoare, care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc ridicat de a evolua către o formă severă de COVID-19. Studiile în curs sugerează că tratamentul timpuriu poate reduce numărul de pacienți care evoluează către forme mai severe și care necesită spitalizare sau internare în unitățile de terapie intensivă, notează Digi 24.

Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator, care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Aceștia se prind de proteina spike (proteina S) și blochează astfel legătura virusului cu celulele umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?