Sorina Pintea, numire controversată; Carmen Violeta Oancea consilier și șef la Transfuzii, în două zile!

În doar două zile, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a numit-o pe dr. Carmen Violeta Oancea consilier personal la cabinetul său și a și detașat-o director general interimar la conducerea Institutului Național de Transfuzii. Numele celei care girează deja toate centrele de transfuzii din țară, care a fost și manager interimar la Spitalul Bagdasar-Arseni până în vară, este legat de două scandaluri!

Două documente, intrate în posesia DC MEDICAL, arată că ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reușit s-o avanseze de două ori în grad, în doar două zile, pe doctorița Carmen Violeta Oancea. Ocazie cu care i-a și dublat salariul! E un soi de rotire a cadrelor pe repede înainte. 

Prima numire:

Pe 31 octombrie 2018, Sorina Pintea a numit-o pe Carmen Violeta Oancea, prin ordin de ministru, în funcția de „consilier personal gradația 4, cu normă întreagă la Cabinetul ministrului Sănătății Sorina Pintea, pe perioada mandatului acestuia, și va beneficia de un salariu de bază de 9.193 lei, la care se adaugă un spor pentru condiții vătămătoare sau periculoase de 15%, în sumă de 1.379 de lei”. Funcție în care urma să se instaleze la 1 noiembrie 2018, adică a doua zi de la emiterea ordinului. 

Deși în document se arată că „prezentul ordin poate fi contestat la instanța competentă în termenele și condițiile Legii 554/2004 a contenciosului administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, ministrul Sorina Pintea n-a mai așteptat să vadă dacă cineva are ceva de spus contra acestei numiri. 

A doua numire, în 24 de ore!

Însă pe 1 noiembrie 2018, tot Sorina Pintea, o detașează pe loc și fără ezitare, pe proaspătul consilier, care nici măcar n-a apucat să se așeze pe scaunul din Minister, ca director general interimar „în cadrul Institutului de Hematologie Transfuzională Prof.Dr. C.T. Nicolau, până la ocuparea prin concurs a postului sau până la revocarea unilaterală din funcție. Doamna doctor Violeta Carmen Oancea va beneficia de un salariu de bază de 17.124 de lei”. 

Institutul de Hematologie Transfuzională Prof.Dr. C.T. Nicolau este instituția din subordinea Ministerului Sănătății care girează toate cele 43 de centre de transfuzii, din București și din județele României. 

Suspicios este faptul că niciunul dintre aceste ordine nu a fost dat publicității, până acum, deși ele au avut loc cu două săptămâni în urmă, iar dr. Carmen Violeta Oancea a fost deja prezentată ca nou șef subordonaților de la Institut, confirmă surse DC MEDICAL. 

De numele lui dr. Carmen Violeta Oancea sunt legate scandaluri semnalate de presă de-a lungul timpului. 

Primul, cel mai vechi, este din urmă cu patru ani, când dr. Carmen Violeta Oancea era șef la Direcția Antifraudă a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Era suspectată că ar fi decontat analize realizate unor persoane decedate la un laborator de analize pe care tot ea în conducea, după cum relatează national.ro. Surse ale DC MEDICAL spun însă că dosarul în acest caz ar fi fost închis de DNA, deja. 

Al doilea scandal, relativ mai proaspăt, este legat de perioada când aceeași doamnă dr. Carmen Violeta Oancea era manager interimar la Spitalul Bagdasar-Arseni. Cu o zi înainte să îi expire mandatul interimar, în spital au avut loc descinderi după ce în curtea instituției s-ar fi găsit seringi și fiole cu analgezice folosite la terapie intensivă. Surse ale DC MEDICAL spun că și în acest caz de fapt ar fi fost vizat directorul medical al spitalului, dar rezultatele oficiale ale anchetei nu au fost date publicității. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel