Sorina Pintea: „Nu o să îngrădim dreptul pacientului de a merge în străinătate”

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la Palatul Parlamentului
Sorina Pintea, ministrul Sănătății, prezentă miercuri la conferința „Institutul Clinic Fundeni - Unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc” de la Palatul Parlamentului a declarat că până când în România nu vor avea exact aceleași condiții, nu va îngrădi dreptul pacienților de a merge la tratamente în străinătate.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat până când nu va exista în România posibilitatea efectuării anumitor intervenţii chirurgicale în aceleaşi condiţii ca şi în străinătate, nu va fi îngrădi dreptul pacientului de a merge pentru tratament în afara ţării.

În ceea ce priveşte radioterapia mai avem multe de făcut. Sunt centre care urmează să se deschidă, sunt centre care urmează să fie finanţate. CNAS va asigura acest lucru. Din păcate, numărul centrelor de radioterapie este insuficient astăzi în România. Este adevărat că o intervenţie costă mai puţin în România decât în străinătate, dar, până nu o să existe posibilitatea să o facem în aceleaşi condiţii ca şi în străinătate, cu siguranţă, nu o să îngrădim dreptul pacientului de a merge în străinătate. Sunt mai mulţi paşi pe care deja am început să îi facem - de la dotare la pregătire profesională. Timpul a fost scurt. Încetul cu încetul, sunt patologii care nu putea fi tratate în România, dar în acest moment pot fi tratate", a spus Pintea, la Palatul Parlamentului, miercuri, la conferința „Institutul Clinic Fundeni - Unitate strategică în dezvoltarea sistemului public medical românesc".

Ministrul Sănătăţii a spus că un medic oncolog consultă anual 2.000 de pacienţi.

Sunt 2.000 de pacienţi consultaţi de un medic oncolog pe an. (...) În ambulator, într-un program normal de şapte ore, un medic poate să consulte 28 de pacienţi. Dacă o privim statistic nu este mult, dacă o privim raportat la numărul cazurilor de cancer care sunt descoperite în fiecare lună, atunci poate părea puţin", a arătat ministrul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel