Sorina Pintea: Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi

Sorina Pintea
Sorina Pintea a declarat că studiul de fezabilitate integral pentru spitalul din Iași a fost predat la Ministerul Sănătății. Urmează altele două, la Cluj  și Craiova.

Studiul de fezabilitate integral a fost predat pentru spitalul din Iași, urmează în cursul lunii cel pentru pitalul regional din Cluj și în luna mai, pentru cel di Craiova. Asta a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, marți, în cadrul unei conferințe de presă, citată de agerpres.ro.

"În programul de guvernare este menţionată construcţia a opt spitale regionale, trei dintre acestea având ca sursă de cofinanţare fonduri europene. (...) Vreau să vă prezint stadiul actual, în ce etape suntem în acest moment cu cele trei spitale. Avem studiul de fezabilitate integral pentru spitalul regional Iaşi, este predat Ministerului Sănătăţii, urmând ca săptămâna viitoare acest studiu de fezabilitate să intre în comisia interministerială pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Pentru spitalul regional Cluj studiul de fezabilitate este finalizat şi, aici aş adăuga, împreună cu impactul de mediu, pentru că este absolut necesar, va fi depus în luna aprilie, iar în luna mai consultanţii Băncii Europene de Investiţii vor depune studiul de fezabilitate finalizat pentru spitalul regional Craiova. Sunt apoi etape de parcurs, Comisia Europeană cerând consultanţilor proprii să înceapă evaluarea pentru o apreciere obiectivă a aspectelor tehnice, a studiilor de fezabilitate, cost-eficienţă şi sustenabilitate financiară.

În prezent, consultanţii desfăşoară acest proces", a spus Sorina Pintea, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ministrul de Finanţe.

Următorii pași pentru finanțare

După aprobarea de către Comisia Europeană a acestor studii de fezabilitate, a mai arătat ea, urmează să se decidă asupra titlului de aplicaţie, a finanţării, se va modifica programul operaţional regional şi apoi se vor putea depune aplicaţii de finanţare pentru cele trei proiecte.

"Toate demersurile pe care Guvernul României, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Finanţelor le-au întreprins au fost pentru a putea realiza aceste spitale, cu obiectivitate şi cu realism. Comisia Europeană cunoaşte foarte bine această situaţie.

Tot ce pot să vă asigur este că se vor construi aceste spitale indiferent de polemica ce este în jurul lor. (...) Eu spun că am făcut progrese importante şi că aceste spitale se vor construi, e adevărat, nu atunci când ne-am fi dorit, nu la termenele pe care consultanţii Băncii Europene de Investiţii le-au stabilit iniţial, dar se vor construi", a precizat ministrul Sănătăţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel