Sorin Cîmpeanu: Școlile intră în online doar dacă TOATĂ localitatea intră în carantină! DECIZIE de ultimă oră

Elev, coronavirus, școală
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat cum se va aplica noul ordin privind modul de funcționare a școlilor în contextul evoluției epidemiologice

Noul Ordin (link direct ordin) privind modul de funcționare a școlilor în contextul evoluției epidemiologice, care a fost publicat în Monitorul Oficial, modifică regulile după care se închid școlile atunci când crește numărul de cazuri de infectări ditr-o licalitate, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

„Mai exact, reglementările până astăzi, până la momentul publicării acestui ordin erau foarte clare: la atingerea pragului de 6 la mie toate școlile trec în online.
Având în vedere declarația domnului prefect, s-a început această zi cu: am atins pragul de 6 la mie, deci prima măsură pe care o luăm trecem toate școlile în online, lucru pe care l-am considerat inacceptabil atâta vreme cât nu sunt luate și alte măsuri care să fie eficiente în lupta cu pandemia.

Susțin faptul că educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi respectând de regulile. Sunt și studii care confirmă acest lucru.

Dacă luăm ca unică măsură închiderea școlilor în lăsând toate celelalte locuri deschise ,am considerat că nu este o măsură justă drept pentru care am început aceste demersuri care s-au finalizat cu accept la nivelul ordinului comun de nivel de ministru și la nivelul hotărârii CNSU conform cărora școlile se închid dacă situația epidemiologică o cere, dar se închid dacă intră TOATĂ localitatea în carantină”, a spus ministrul Educației, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel