Sondaj, COVID-19: Șapte din 10 angajați români ar sta acasă și și-ar suna medicul de familie dacă ar avea simptome clare

Pandemie
Dacă ar avea simptome asociate COVID-19, 7 din 10 respondenți la un sondaj și-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare. 15,3% ar chema ambulanța, iar 10,7% spun că ar rămâne în casă și s-ar trata singuri, fără să ceară sfatul medicului.

COVID-19: Dacă nu e vorba de o urgență medicală, peste 60% dintre respondenții la sondajul BestJobs preferă să evite spitalele și să trateze acasă eventualele probleme medicale ușoare sau medii, care nu au legătură cu noul coronavirus, consultându-și medicul de familie, și mai puțin de 4% ar chema o ambulanță pentru a merge la spital.

În urma restricțiilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei de COVID-19, 41% dintre intervievați spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situația de a ieși afară din casă, motivele principale fiind cumpărăturile de strictă necesitate (76,4%), job-ul, în cazul celor care nu lucrează remote (39,3%), dar și mișcarea fizică (18,4%).

Majoritatea angajaților români își iau însă măsuri de precauție atunci când ies din casă: poartă mască (85%) și mănuși (60,4%), și au mereu cu ei un dezinfectant de mâini (50,6%). În plus, mai bine de 77% dintre angajații chestionați evită atât să se apropie de alți oameni, cât și să meargă în locuri aglomerate, iar alți 67,2% se feresc să urce în mijloacele de transport în comun.

Astfel, dezinfectanții (75,5%), măștile (74,5%) și mănușile (62,3%) sunt produsele de protecție pe care le dețin majoritatea angajaților români, iar cei mai mulți (25,8%) dintre respondenții la sondajul BestJobs au cheltuit pe astfel de achiziții în medie între 50 și 100 lei.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10-20 aprilie 2020, pe un eșantion de 882 de utilizatori de internet din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel