Somnul, mituri distruse de cercetători

Mituri despre somn distruse de cercetători
Somnul este puțin considerat important, cu toate că acesta contribuie într-o foarte mare măsură la starea de sănătate. Câteva mituri despre somn au fost distruse de oamenii de știință.

Convingerile greșite despre somn sunt comune și reprezintă o amenințare semnificativă la adresa sănătății, avertizează un nou studiu, scrie sciencedaily.com.

"Somnul este o parte vitală a vieții care ne afectează productivitatea, starea de spirit, sănătatea generală și bunăstarea", a declarat cercetătorul principal, Rebecca Robbins. „Diseminarea miturilor despre somn promovează obiceiuri de somn mai sănătoase, care, la rândul lor, promovează sănătatea generală mai bună."

Robbins este un cercetător postdoctoral în departamentul de sănătate a populației de la NYU Langone Health din New York City.

Pentru acest studiu, cercetatorii au analizat mai mult de 8.000 de site-uri pentru a identifica cele mai comune 20 de credințe despre somn.

Unul dintre miturile de top a fost revendicarea unor oameni care insistă că pot funcționa cu cinci ore de somn pe noapte. Autorii studiului au declarat că acest lucru reprezintă cel mai grav risc de sănătate din cauza efectelor pe termen lung a lipsei de somn.

Robbins și colegii ei au sugerat crearea unui program consistent de somn și obținerea a cel puțin șapte ore de somn pe noapte.

Sforăitul, posibil semn de boală

„Și nu presupuneți că sforăitul dvs. nu este mare lucru - este un alt mit”, a spus echipa de studiu. Deși poate fi inofensiv, sforăitul poate fi un semn al apneei în somn, o condiție în care respirația se oprește și începe în mod repetat în timpul nopții. Lăsat netratat, poate duce la probleme cardiace și alte boli.

Cercetătorii au eliminat de asemenea ideea că o băutură înainte de culcare vă poate ajuta să dormiți. „Alcoolul face de fapt mai grea adormirea și ajungerea un somn profund, ceea ce este crucial pentru buna funcționare pe timp de zi”, au explicat într-un comunicat al NYU Langone.

Studiul a fost publicat online pe 16 aprilie în revista Sleep Health.

Girardin Jean-Louis, profesor la departamentele de sănătate și psihiatrie din NYU Langone, a declarat că publicul trebuie să fie mai bine informat despre importanța somnului.

„De exemplu, prin discutarea obiceiurilor de somn cu pacienții lor, medicii pot ajuta, prin combaterea miturilor despre somn, la scăderea riscurilor pentru boli de inimă, obezitate și diabet zaharat”, a spus el în comunicatul de presa.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel