Soluția naturală împotriva căderii părului. Cum o poți prepara acasă

solutia naturala impotriva caderii parului - FOTO: Freepick
Soluția naturală împotriva căderii părului poate fi realizată de oricine.

Soluția vine din natură. Este vorba despre tinctura de nuci, care poate fi făcută acasă. Nucile au calități nutritive impresionante. Acestea au fost asociate cu multe beneficii de sănătate, cum ar fi reducerea riscului de boli de inimă şi pierderea în greutate.

Compușii antioxidanți și antibacterieni fac utile pentru tratarea naturală a infecțiilor parazitare și bacteriene.

Tinctura de nuci, complex de minerale și vitamine

Tinctura de nuci verzi conține minerale și vitamine precum magneziu, fier, potasiu, iod, calciu. În plus, tinctura de nuci verzi are și un conținut ridicat de grăsimi polinesaturate, acizi organici, taninuri și bioflavonoide.

Taninurile normalizează coagularea sângelui și au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv. Bioflavonoidele din băutura medicinală oferă proprietățile sale antioxidante. Beneficiile grăsimilor polinesaturate includ efecte antidepresive și antiinflamatoare. În plus, acestea sunt implicate în metabolismul vitaminei B.

Vezi și: Alimentele procesate pot cauza cancer. Cârnații, salamul, slănina, principalele produse vizate

Frunzele de nuc, leacul împotriva căderii părului

Frunzele de nuc se pot recolta până în luna august. Pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, ai nevoie de 2 linguri de frunze uscate și mărunțite şi 100 ml alcool alimentar, notează Common Sense Home.

Se pun frunzele de nuc la macerat, timp de 10 zile. Apoi se strecoară soluția și se lasă la decantat pentru alte 6 zile, după care se strecoară din nou și se păstrează într-un recipient.

Se administrează de 2-3 ori pe zi, amestecată cu o jumătate de pahar cu apă, cu 12-20 minute înainte de masă, timp de câteva săptămâni, până la o lună şi jumătate.

Vezi și: Curcuma, efecte adverse. Poate cauza hepatită

Alte beneficii ale tincturii de nuci verzi

Vă puteţi prepara acasă un remediu eficient pentru reumatism. Tot ce trebuie să faceţi este să umpleţi o sticlă sau un borcan cu coji proaspete de nucă şi turnaţi gaz lampant peste ele, atât cât să le acopere. Lăsaţi la macerat opt-zece zile, filtraţi şi păstraţi lichidul departe de sursa de căldură şi ferit de copii.

Cu acest amestec se fac frecţii locale împotriva durerilor reumatice. E drept, nu miroase bine, dar e un medicament 100% natural, care nu are reacţii adverse, nu dă dependenţă şi este foarte ieftin.

Ameliorează stările de stres

Pentru a scăpa de durerile de cap şi de stres, puteţi prepara o pastă din miezurile a zece nuci verzi măcinate şi o lingură de miere. Ingredientele se amesteca foarte bine, până devine o pastă, la care se adaugă un pahar cu suc natural de fructe. Acest preparat are un efect energizant şi combate stresul. Pentru că efectul să fie vizibil, trebuie să urmaţi acest tratament timp de patru săptămâni.

Vezi și: Centaurus, noua tulpină COVID asociată unor boli mai GRAVE. Descoperirea provoacă îngrijorare

Nucile verzi, conținut bogat de vitamine și minerale

Nucile vrezi sunt bogate în nutrienți, și anume vitamine, minerale și acizi grași esențiali pentru buna funcționare a organismului. Așadar, nucile verzi conțin, din plin, fosfor, potasiu, calciu, fier, iod, zinc și seleniu, alături de vitaminele B, E și C.

De reținut este că vitamina C se regăsește în nuci atât timp cât sunt crude, deci verzi, și se pierde din compoziția lor după uscare. De asemenea, nucile verzi conțin aproximativ 20% apă și acizi grași de tip Omega-3, arată plantbased.com

Remediu pentru oboseală

Nucile verzi, datorită conținutului de zinc și selenium combat oboseala cronică și astenia. În plus, acestea sunt eficiente și pentru copiii care se confruntă cu deficit de creștere.

Vezi și: Celulele stem recoltate la naștere NU ajută copilul dacă face leucemie. Alina Tănase, EXPLICAȚII: Nici celulele stem dintr-o bancă privată NU AJUTĂ

Reduc riscul de afecțiuni cardiovascular

Acizii grași omega-3 și conținutul de vitamina E reduc riscul de afecțiuni cardiovasculare, reduc colesterolul și stimulează sistemul imunitar.

Consumul frecvent de nuci verzi ajută și la întărirea vaselor de sânge, iar complexul de vitamine B, în special vitamina B1, susțin sănătatea sistemului muscular, al sistemului nervos și reglează nivelul glicemiei în organism.

Datorită conținutului de vitamina B, prin consumul regulat de nuci verzi se poate crește pragul de toleranță la durerea musculară, survenită în urma efortului fizic.

Citește mai departe AICI

Căderea părului, tratament pe viață. Mihai Motora: Poate să înceapă chiar din adolescență. La 25 - 30 de ani deja își face simțită prezența și chelia este un pic mai gravă

Căderea părului este una din problemele cu care se confruntă cele mai multe persoane. În mod normal, cad zilnic circa 70 de fire de păr. Dacă numărul firelor de păr căzute este mai mare, atunci trebuie investigate cauzele. Medicul Mihai Motora, chirurg plastician, a explicat la emisiunea Vorbește lumea de la Pro TV care sunt cauzele care duc la căderea părului.

”Nu este normal să cadă părul atunci când foliculul are o sensibilitate genetică la anumiți hormoni. Când cad peste 50-70 de fire pe zi este o problemă. Când tragem de păr ar trebui să rămână puține fire, 3-4. Mai mult, nu. Dacă tragem de păr și rămân mai multe fire, atunci ar trebui să vedem care este cauza.

Principala cauză este alopecia androgenetică, care reprezintă o sensibilitate genetică a foliculului de păr la hormonii care cauzează căderea părului. Este cauza principală în cazul bărbaților. La femei, pot fi cauze multiple. Cele mai multe cauze sunt dereglările hormonale care pot fi fiziologice până la un punct, cum sunt cele după sarcină, sau pot fi patologice. Atunci trebuie să vedem care este cauza. Pot fi probleme cu glanda tiroidă, ovare polichistice”, a explicar dr. Mihai Motora. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel