Generația Z și tinerii Millennials...
Tinerii americani ar putea fi mai vulnerabili la depresie și gânduri sau încercări de suicid, decât generația părinților lor, iar social media ar putea fi cauza care alimentează aceste tendințe îngrijorătoare. Așa indică o revizuire a datelor de aproximativ un deceniu pentru aproximativ 200.000 de adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani și 400.000 de adulți tineri de peste 18 ani.
Cercetătorii au descoperit că, începând cu mijlocul anilor 2000, cei sub vârsta de 26 de ani au început să raporteze o creștere uriașă a simptomelor legate de toate cele trei probleme de sănătate mintală, cifrele arătând o creștere de 55, până la 70 de procente. Nu a fost observat un astfel de salt în rândul adulților cu vârsta peste 26 de ani.
Alte studii au arătat, de asemenea, o creștere a problemelor de sănătate mintală în rândul adolescenților, dar nu a fost clar dacă aceasta a fost o schimbare în rândul persoanelor de toate vârstele, sau o schimbare a generației, a explicat autorul studiului, Jean Twenge, profesor de psihologie la San Diego State University .
Cele mai recente descoperiri sugerează că o schimbare de generații este în curs de desfășurare. Acești tineri adulți "se confruntă cu probleme de sănătate mintală la o rată mult mai mare decât milenialii, chiar și după ajustarea datelor în funcție de ani și vârstă", a spus Twenge. Milenialii sunt cei născuți între 1981 și 1996.
De ce se înregistrează aceste creșteri, a spus Twenge: „nu pot fi explicate prin «mai multă conștientizare sau cunoștințe»", a spus ea.
În schimb, Twenge crede că vinovatul probabil este creșterea explozivă a social media în ultimii 10 ani. Rezultatul, a spus ea, este că "modul în care adolescenții și tinerii adulți își petrec timpul liber s-a schimbat fundamental. Ei petrec mai puțin timp cu prietenii față în față, au mai puțin timp pentru dormit și mai mult timp pe social media", a remarcat Twenge. „Scăderea timpului de somn poate fi deosebit de importantă, deoarece lipsa somnului este un factor major de risc pentru depresie și gânduri suicidare.”
Mai mult, timpul petrecut în social media, pe dispozitivele digitale sunt "ceva ce fac în fiecare zi, ore întregi", a spus ea. „Deci, este posibil să aibă cel mai mare impact asupra sănătății lor mintale.”
Și acest impact nu a fost bun. Analiza a constatat că, în timp ce simptomele depresiei majore au afectat aproximativ 8% dintre respondenții sondajului sub 26 de ani în 2011, această cifră a crescut la 13% până în 2017, reprezentând o creștere de aproximativ 60%. Fetele tinere par a fi deosebit de vulnerabile, cu indicii că depresia clinică majoră afectează aproximativ una din cinci fete adolescente în 2017.
În mod similar, indicatorii de primejdie psihologică grave (cum ar fi anxietatea și sentimentele de lipsă de speranță) au crescut cu mai mult de 70% în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. În același timp, o creștere de 55% a fost observată privind gândurile de suicid între cei cu vârste între 22 și 23 de ani, în timp ce încercările reale de sinucidere s-au dublat. Constatarile au fost publicate în Journal of of Abnormal Psychology.
Shari Jager-Hyman este cercetător asociat la Centrul pentru Prevenirea Suicidului de la Universitatea din Pennsylvania și nu a fost implicată în studiu. Ea a spus că rezultatele ar putea avea implicații importante și a fost de acord că schimbarea atitudinilor față de sănătatea mintală nu ar explica toată această situație. „Dar, anumite aspecte ale creșterii generale ale unei noi "piețe de oraș" digitale ar putea”, sugera, Jager-Hyman.
„De exemplu, acești adolescenți și tinerii adulți sunt primii care au de-a face cu apariția ciberneticului și cu comparația socială, facilitată de social media, ambele asociate cu rezultate psihologice negative", a spus ea.
"Este foarte probabil ca aceste descoperiri să nu fie atribuite nici unui singur factor", a spus Jager-Hyman. „Dar este cu siguranta posibil ca expunerea sporită la medii sociale/digitale și timpul scăzut petrecut în interacțiuni față-în-față poate contribui la creșterea mai mare a stresului psihologic la persoanele mai tinere.”
Articolul integral poate fi găsit AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...