Slujba de Înviere, oficiată în aer liber. Vasile Bănescu, BOR: se păstrează o tradiție

Reguli pentru participarea la slujbe. Foto: BASILICA.RO
Slujba de Înviere de Paște se va oficia în exterior, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și de purtare a măștii de protecție.

Premierul Florin Cîțu a declarat că slujba de Înviere va fi oficiată în afara bisericii, în aer liber. Acesta se va întâlni miercuri, 21 aprilie, cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, de Interne și ai Bisericii Ortodoxe legat de slujba de Înviere.

"Precizarea domnului premier nu schimbă cu nimic o Hotărâre de Guvern care a fost luată pe opt aprilie. În acea hotărâre se precizează foarte limpede că slujbele se vor desfășura conform regulilor liturgice, atât în interiorul, cât și în exteriorul bisericii. Este clar că acolo unde există posibilitatea, unde există altare de vară, unde spațiul o permite, toate aceste slujbe din perioada Săptămânii Patimilor se vor desfășura preponderent afară. În ceea ce privește slujba de Înviere, acolo unde numărul de credincioși ar putea fi foarte mare și locul, spațiul, dotarea din punct de vedere material, a bisericii respective va permite, acolo slujba va putea fi continuată afară.

Nu se pune problema obligativității desfășurării slujbei exclusiv afară. Ceea ce trebuie să știm este că se păstrează o tradiție, la slujba de Înviere, participă majoritatea credincioșilor, iar ea se desfășoară afară. (...) Nu se pune problema unei aglomerări, pentru că nu se va putea intra decât într-un număr limitat", afirmă Victor Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel